26/10/2010 Βιολογικός Καθαρισμός Τουρλωτής

26/10/2010 09:24  -  1220 αναγνώσεις

Έκπληξη προκαλεί η ανακοίνωση που απέστειλε ο Πρόεδρος του Τ.Δ. Τουρλωτής όπου επιχειρεί να αποσείσει από τους ώμους του τις τεράστιες ευθύνες που τον βαραίνουν για τη στασιμότητα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Βιολογικού Καθαρισμού της Τουρλωτής. Προσπαθεί δηλαδή να μας πείσει ο κ. Τσαγκαράκης (ή ο συντάκτης της ανακοίνωσής του) ότι ηθελημένα ο Δήμος ή οι υπηρεσίες του δεν προχώρησαν μόνο το βιολογικό του δικού του χωριού σε αντίθεση με τα υπόλοιπα 6 χωριά επειδή δεν ανήκει ο ίδιος στη Δημοτική παράταξη του Δημάρχου; Μήπως αντίθετα η φράση που του ξέφυγε στην ανακοίνωσή του ότι «άλλη είναι η ανησυχία των χωριανών του και όχι ο compact βιολογικός» απηχεί την προσωπική του άποψη ότι το χωριό δε χρειάζεται βιολογικό προς τούτο και δεν έκανε 4 χρόνια τώρα τίποτα γι’ αυτό; Τους συγχωριανούς του όμως τους ρώτησε;

Σε κάθε περίπτωση εμείς καλούμε έστω και τώρα – στο τέλος της 4ετίας της τωρινής δημοτικής περιόδου – τον κ. Τσαγκαράκη να συνεργαστεί με το Δήμαρχο και τις υπηρεσίες για την επίλυση αυτού του τόσο σοβαρού ζητήματος και να αφήσει τις καινοφανείς υποδείξεις του «ότι τα όμβρια δεν πρέπει να πέφτουν στην αποχέτευση» ή ότι «να κάνει ο Δήμος περισσότερα έξοδα επειδή ο Δήμαρχος πήρε 170 ψήφους από την Τουρλωτή». Και αυτό γιατί θα πρέπει να καταλάβετε κ. Τσαγκαράκη τόσο εσείς όσο και οι γύρω σας που σας «βοηθούν» μεταξύ άλλων να συντάσσετε ανακοινώσεις, ότι η οικονομική διαχείριση των χρημάτων του Σητειακού λαού από την παρούσα δημοτική αρχή γίνεται πάντα με σύνεση, γι’ αυτό και τα οικονομικά του Δήμου ευρίσκονται τώρα σε καλύτερη κατάσταση από ποτέ.

Αφήνουμε για το τέλος ένα μικρό σχόλιο στην ανακοίνωσή σας  και για τα «έργα που έγιναν από τη Νομαρχία». Θα πρέπει να σας υπενθυμίσουμε κ. Τσαγκαράκη ότι :

-     Οι διαδικασίες για την παραχώρηση του χώρου και για τη δημιουργία του  

      Περιφερειακού Ιατρείου Τουρλωτής έγιναν από την παρούσα Δημοτική  

      Αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου.

-     Η μελέτη της επέκτασης των αιθουσών στο Γυμνάσιο της Τουρλωτής συντάχθηκε από υπαλλήλους της Δ/νσης Τεχν. Υπηρεσιών του Δήμου.

-     Οι δράσεις που εκτελούνται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου

      σε κάθε περιοχή του Δήμου μας προσδιορίζονται μετά από διαβούλευση

      και συνεργασία του Δημάρχου Σητείας, του Νομάρχη Λασιθίου και του

      υπεύθυνου Αντινομάρχη Τεχνικών έργων, ο οποίος πάντως δεν είναι ο

      κ. Πατεράκης με το ψηφοδέλτιο του οποίου είστε υποψήφιος. Η

      διευκρίνιση αυτή είναι απαραίτητη, για να σταματήσει επιτέλους ο

      απίστευτος λαϊκισμός των τελευταίων ημερών με την καπήλευση από  

      ορισμένους του έργου που έχουν κάνει άλλοι…

 

                                                   Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας