8/9/2010 Επιστολή του Δημάρχου Σητείας για τους επιτυχόντες στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

08/09/2010 13:22  -  947 αναγνώσεις

 

  «Θερμά συγχαρητήρια» για τη μεγάλη επιτυχία σας, τη σπουδαιότερη ίσως μέχρι τώρα, αυτήν της εισαγωγής σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που έρχεται ως δικαίωση και ταυτόχρονα ως επιβράβευση στο δύσκολο αγώνα και στην πολυετή προσπάθεια που καταβάλατε, ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο της σχολικής μόρφωσης.

  Μια επιτυχία που δικαιώνει την έντονη προσωπική σας προσπάθεια, τη συστηματική και μεθοδική δουλειά χρόνων.

  Ανοίγεται πλέον ένας νέος όμορφος και εποικοδομητικός δρόμος μπροστά σας, όπου η γνώση οδηγεί και το πνεύμα διευρύνεται και εμπλουτίζεται, δημιουργώντας τις βάσεις, τα γερά εκείνα θεμέλια για τη μετέπειτα επαγγελματική σας πορεία, το μέλλον σας αλλά και τη ζωή σας γενικότερα.

  Διαβείτε τον με δύναμη και ενθουσιασμό, με ζήλο για μάθηση, με σύνεση και λογική, αξιοποιώντας κάθε τι που θα είναι χρήσιμο στην χάραξη των επόμενων στόχων της ζωής σας.

  Γιατί σημασία δεν έχει μόνο η απόκτηση της γνώσης, σήμερα, αλλά και η μετατροπή της, αύριο, σε δημιουργική οικονομική και κοινωνική δράση. Από εσάς τους νέους, το συγκριτικό πλεονέκτημά μας στη νέα εποχή, την πιο ισχυρή εγγύηση για το μέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας μας και της χώρας μας, περιμένουμε διοχετεύοντας την κατακτημένη εμπειρίας σας, να συνεισφέρετε στην πρόοδο της.

  Τα συγχαρητήριά μου απευθύνονται και προς τους γονείς σας των οποίων η υπερηφάνεια σήμερα ίσως είναι μεγαλύτερη και από τη δική σας. Βέβαιο, εξάλλου, είναι ότι οι γονείς είναι πάντα η πιο γενναιόδωρη πηγή ενθάρρυνσης, συμβουλών και ενίσχυσης. Η προσοχή των γονέων σας θα είναι πάντα μια από τις βεβαιότητες της ζωής σας.

   Απευθύνονται και στους καθηγητές σας που σας μετέδωσαν την πρώτη γνώση, απαραίτητη προϋπόθεση της επιτυχίας σας.

    Στο ταξίδι των φοιτητικών σας χρόνων να θυμάστε: Μην παγιδεύεστε από τα δόγματα. Μη ζήσετε με τα προϊόντα της σκέψης άλλων ανθρώπων. Μην αφήσετε το θόρυβο των απόψεων άλλων να πνίξει την εσωτερική φωνή σας. Να ακολουθείτε πάντα την καρδιά και τη διαίσθηση σας. Με κάποιο τρόπο αυτές ήδη ξέρουν τι θέλετε αληθινά να γίνετε.

 

                                                                                          Φιλικά,

                                                                                Ο Δήμαρχος Σητείας

                                                                                

                                                                                Νίκος Κουρουπάκης