27/4/2010 4 νέα έργα προϋπολογισμού 650.000€

27/04/2010 12:36  -  426 αναγνώσεις

 

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες διαγωνισμού και καταχωρήθηκαν σε εργολάβους έργα που έχει ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Τα έργα αυτά αφορούν στην βελτίωση της οδοποιίας νέου Σχεδίου Πόλης, παρεμβάσεις για βελτίωση στα νεκροταφεία της πόλης και Τοπικών Διαμερισμάτων, τη βελτίωση της Δημοτικής Οδοποιίας σε Τοπικά Διαμερίσματα, την κατασκευή σιντριβανιού στον κόμβο στα Πλατανάρια. 

Οι παρεμβάσεις αυτές θα βελτιώσουν τις υποδομές και των δυο νεκροταφείων της πόλης, ιδιαίτερα δε στο νέο νεκροταφείο όπου θα δημιουργηθούν χώροι για την εξυπηρέτηση των αναγκών κατά τις τελετές και θα κατασκευαστεί κωδωνοστάσιο στην εκκλησία η οποία με ενέργειες της εκκλησίας σύντομα θα αρχίσει να λειτουργεί.  Με τις οδοποιίες βελτιώνονται κάποιοι δρόμοι και κοινόχρηστοι χώροι στην πόλη και τα χωριά. 

 O Δήμαρχος Σητείας κ. Κουρουπάκης Νίκος δήλωσε σχετικά «Στα τρία χρόνια που βρισκόμαστε ως Δημοτική Αρχή στο τιμόνι του Δήμου Σητείας ο σκοπός μας ήταν ένας και μοναδικός να αλλάξουμε το πρόσωπο του.

Ο Δήμος Σητείας έπρεπε να κινηθεί με υψηλές ταχύτητες, να σχεδιάσει και να υλοποιεί το ταχύτερο δυνατό και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, λόγω των πολιτικών συνθηκών.  Να διεκδικεί, να είναι κοντά στον πολίτη και να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Για να επιτύχουμε ταχύτερα, όλους τους στόχους μας, χρειάστηκε μια νέα αντίληψη, νέες νοοτροπίες και πολιτική γενναιότητα στη κοινή δράση απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της πόλης.

Η Δημαρχιακή Επιτροπή ως ένα από τα ανώτερα θεσμικά όργανα του δήμου με τις τελευταίες του αποφάσεις που αφορούν την βελτίωση της οδοποιίας νέου Σχεδίου Πόλης, παρεμβάσεις βελτίωση στα νεκροταφεία της πόλης και Τοπικών Διαμερισμάτων, τη βελτίωση της Δημοτικής Οδοποιίας σε Τοπικά Διαμερίσματα και την κατασκευή σιντριβανιού στο κόμβο στα Πλατανάρια, καθώς και τα έργα που προγραμματίζονται και προωθούνται για υλοποίηση στο ΕΣΠΑ  θα συμβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο στον ένα και μοναδικό σκοπό της δημοτικής μας αρχής:

Όλοι μαζί θα κάνουμε τον Δήμο Σητείας ένα δήμο οικονομικά ισχυρό, αυτοδύναμό και πάνω από όλα  λειτουργικό για τους δημότες του».

 

                                                                                    Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας