16/03/2010 Σημαντικές αποφάσεις πάρθηκαν στο τελέυταίο Δημοτικό Συμβούλιο

17/03/2010 10:34  -  344 αναγνώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

  Μεσούντος του Μαρτίου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας και πήρε πολύ σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τόσο στην προώθηση τεχνικών έργων στην πόλη και στα δημοτικά διαμερίσματα όσο και επί θεμάτων που προάγουν τη λειτουργία του Δήμου, Νομικών προσώπων και άλλων φορέων δράσης. 

   Συγκεκριμένα επί των τεχνικών: Το Δ.Σ. αποφάσισε να γίνουν εργασίες διαμόρφωσης και ασφαλτόστρωσης σε κοινόχρηστους χώρους και οδούς στην περιοχή του νέου σχεδίου πόλης (Ξεροκαμάρες) ενώ σημαντικό έργο κρίνεται και η κατασκευή νέου γηπέδου μπάσκετ, δίπλα στα γήπεδα τένις, αθλητική υποδομή απαραίτητη που θα εξυπηρετήσει περισσότερο τις σχετικές ανάγκες της Σητειακής νεολαίας. 

  Αποφασίστηκε επίσης, να γίνει φυτοτεχνική διαμόρφωση διαφόρων νησίδων της πόλης όπως : Νησίδα Πλατανάρια, οδού Ανθέων, οδού Παπανδρέου, περιοχή Κόκκινα, Ξεροκαμάρες, Εργατικές κατοικίες, πεζόδρομο οδού Καραμανλή, στο Αεροδρόμιο και στους χώρους στάθμευσης και να τεθούν σε λειτουργία αντλητικά /προωθητικά συγκροτήματα δυνατότητας μικρών παροχών νερού για ανάγκες άρδευσης στα Δημοτικά Διαμερίσματα Σιτάνου, Πραισσού, Λάστρου, Μέσα Μουλιανών και Αγίου Γεωργίου. 

  Ακόμη αποφασίστηκε η προμήθεια που αφορά στην τοποθέτηση και λειτουργία όλων των απαραίτητων υλικών για την δημιουργία πλήρως εξοπλισμένου σιντριβανιού, συνεπικουρούμενου από φωτισμό στον κόμβο Πλατανάρια Σητείας, όπου ήδη έχουν κατασκευασθεί οι κατάλληλες υποδομές για την εγκατάσταση αυτού του συστήματος που ολοκληρώνει ένα τόσο σημαντικό έργο που θα συμβάλλει στην αισθητική αναβάθμισης της περιοχής.

  Στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο, ενέκρινε τα Πρωτόκολλα παραλαβής των έργων του ανοικτού Κολυμβητηρίου Σητείας, που πλέον τίθεται σε λειτουργία εντός των επόμενων ημερών , της συντήρησης των δημοτικών κτιρίων που έγινε στα Δ.Δ. Τουρλωτής, Σκοπής και Πισκοκεφάλου, όπου έγιναν εργασίες επισκευής των κοινοτικών τους καταστημάτων. 

  Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, σχετικά με την εξέλιξη της Πολεοδομικής μελέτης του οικισμού Μόχλος, η οποία και εκκρεμεί εδώ και μια δεκαετία. Το Δ.Σ. εκτιμώντας τα ποικίλα προβλήματα που προκύπτουν από τις παρεμβάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού που απαγορεύουν την επέκταση του οικισμού, καθιστούν αδύνατη την απόδοση τελικής ιδιοκτησίας για τα ρυμοτομούμενα οικόπεδα σε άλλη θέση και δεσμεύουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις ιδιοκτησίες τους, και λαμβάνοντας υπόψη τη διαμορφωμένη κατάσταση του οικισμού, ομόφωνα αποφάσισε τη διακοπή της Πολεοδομικής μελέτης, η οποία ούτως ή άλλων χρειαζόταν επικαιροποίηση ή σύνταξη νέας μελέτης.  

  Τέλος, σε ότι αφορά τα τεχνικά έργα, ως αποτέλεσμα της άποψης συνεργασίας μεταξύ Δημάρχου και  Νομάρχη, έχει προγραμματιστεί η εκτέλεση των έργων:

 • Τοποθέτηση φωτοβολταικού συστήματος στη στέγη του ΕΠΑΛ Σητείας από την εταιρεία ‘’Φωτοβολταικά Κρήτης ΑΕ’’ , ισχύος 3,08 κυβ.
 • Η σύνταξη φακέλου της παράκαμψης περιμετρικά της Τουρλωτής
 • Η τσιμεντόστρωση σε τμήματα στους παρακάτω δρόμους:
 • Παπαδιόκαμπος – Ανάληψη
 • Περιμετρικός  Παρασπορίου
 • Είσοδος Σητείας από Άγιο Νικόλαο
 • Μέσα  Μουλιανά- Καλαβρός
 • Περιοχή Λάστρος από Εθνική οδός προς Καλογέρους και κάτω Καλογέρους
 • Σφάκας- Μονοκαράς- Τουρλωτής
 • Περιοχή Μουλιανών από Εθνική οδό προς Καλαβρό
 • Περιοχή Χαμεζίου από εθνική οδό προς αρχαιολογικό χώρο Μινωική οικία Χαμεζίου
 • Περιοχή Πισκοκεφάλου (Πισκοκέφαλο – Γκέλα)
 • Περιοχή Πραισσού από επαρχιακή οδό Πραισσός – Χανδράς προς Καλαμαύκι 

  Σημαντικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου. Οι Υπηρεσίες διαμορφώνονται όπως φαίνονται στο επισυναπτόμενο οργανόγραμμα. 

 

  Ακολούθως, το Δ.Σ. αποφάσισε την άρση λειτουργίας των Δημοτικών σφαγείων ύστερα και από σχετική πρόταση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχίας , τα οποία και μέχρι τώρα λειτουργούσαν κατά παρέκκλιση αφού δεν πληρούν τους όρους του ειδικού κανονισμού.  

  Το Δ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα, τους κανονισμούς λειτουργίας του Δημοτικού κολυμβητηρίου και των δημοτικών γηπέδων τένις. Με την εφαρμογή των νέων κανονισμών  λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων εξασφαλίζεται το υψηλό επίπεδο λειτουργικότητας τους και διασφαλίζεται η οργανωμένη και  ασφαλής χρήση των εγκαταστάσεων από όλους τους Δημότες μας. 

  Στις επόμενες μέρες οι εγκεκριμένοι κανονισμοί λειτουργίας των εγκαταστάσεων θα αναρτηθούν στον επίσημο δικτυακό τόπο του Δήμου Σητείας www.sitia.gr.  

  Τέλος, το ΔΣ εκτιμώντας την πλούσια δράση του Ναυτικού Ομίλου Σητείας και προκειμένου να βοηθηθεί για να εκπληρώσει τους σκοπούς για τους οποίους συστάθηκε,  ενέκρινε την επιχορήγησή του, ικανοποιώντας αίτημα του ΔΣ του Ομίλου. Επιπλέον, επιχορηγήθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μέσα Μουλιανών για τη συνδιοργάνωση με το Δήμο της τελετής των αποκαλυπτηρίων της προτομής Βενιζέλου και εγκρίθηκε η προμήθεια βιβλίων του πολυγραφότατου κ. Γιάννη Χρηστάκη με τίτλο « Βιογραφικό Λεξικό Αγωνιστών Κρήτης», τα οποία ο Δήμος  θα δωρίσει σε όλα τα σχολεία του.  

  Όλες οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν ομόφωνες, ως απόδειξη του ενδιαφέροντος όλων για την προαγωγή των κοινών υποθέσεων και το συμφέρον όλων των πολιτών.     

 

                                                                    Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας