5/8/2010 ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ κ. ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΝΙΚΟΥ

05/08/2010 11:36  -  1037 αναγνώσεις

  Θεωρώ ότι θα ήταν λιποταξία να μην θέσω τις υπηρεσίες μου στη διάθεση της κοινωνίας, προσφέροντας  για την επιτυχία της διοικητικής μεταρρύθμισης  όλες μου τις δυνάμεις και μαζί με τους συνεργάτες μου να διασφαλίσουμε την αναπτυξιακή πορεία που έχουμε χαράξει με πολύ κόπο τα τελευταία χρόνια.

  Όσον αφορά στην ενότητα του ΠΑΣΟΚ αυτό αφορά κυρίως τον άλλο υποψήφιο που θέλει να εμφανίζεται ως νέο πρόσωπο. Όλοι γνωρίζουμε ότι το 2006 αρχικά είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για το Δήμο Σητείας και στη συνέχεια «επέλεξε» τη θέση του Αντινομάρχη, ενώ το ΠΑΣΟΚ στήριξε το συνδυασμό μας.  Πιστεύουμε ότι δικαιώσαμε αυτή την επιλογή καθώς και την επιλογή της κοινωνίας να μας αναθέσει τη διαχείριση των τοπικών θεμάτων.

  Είναι λοιπόν φυσικό να θέλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται ζητώντας την στήριξη της κοινωνίας και φυσικά και του ΠΑΣΟΚ. Σαν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εργάστηκα για την προώθηση των θέσεων του πολιτικού φορέα χωρίς να λειτουργώ κομματικά στο θεσμικό μου ρόλο και μέχρι τώρα δεν έχω διαπιστώσει και δεν έχει διατυπωθεί από πλευράς ΠΑΣΟΚ κάποια αρνητική θέση για τη δουλειά μας στο Δήμο. Άρα θεωρώ αυτονόητη τη στήριξη και στις νέες συνθήκες.

  Τώρα, όσον αφορά αυτά τα απολίτικα που ακούγονται, ότι είμαστε πολλά χρόνια στο τιμόνι του Δήμου, απαντούμε ότι τα χρόνια αυτά δεν τα πήραμε δανεικά από κανένα κομματικό ή άλλο επίδοξο υποψήφιο. Τα πήραμε με την ψήφο του λαού που είναι και ο μόνος αρμόδιος να μας τα αυξήσει, κάτι που ζητούμε στις εκλογές που έρχονται.

Το ζήτημα είναι τι κάνεις όλα αυτά τα χρόνια, ποιο είναι το έργο που έκανες.

Αυτό κρίνεται κάθε φορά και εμείς δεν φοβόμαστε την κρίση του λαού.

  Όσον με αφορά προσωπικά δεν δήλωσα ποτέ κούραση. Αντίθετα η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ενασχόληση με την ανάπτυξη του τόπου μας με συναρπάζει. Αν όμως ο πολιτικός μου φορέας θεωρεί ότι στην παρούσα φάση πρέπει να υπάρξει αλλαγή και ανανέωση σε πρόσωπα - κάτι βέβαια που πρέπει να αιτιολογηθεί στους πολίτες- υπάρχουν στα χέρια της επιτροπής άλλοι δύο εκλεκτοί  μου συνεργάτες με συμμετοχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και νεώτεροι στην ηλικία, η κ. Ζερβάκη και ο κ. Πρωτογεράκης, που θα μπορούσαμε να στηρίξουμε και οι δύο - εφόσον βέβαια κι αυτοί το θέλουν- για μια ανανέωση επί της ουσίας και όχι προσχηματική ανανέωση, όπως θέλει να εμφανίσει τον εαυτό του ο κ. Αντινομάρχης.

  Η ενότητα λοιπόν του χώρου δεν διαταράσσεται από εμάς. Άλλωστε μην ξεχνούμε ότι στο ψηφοδέλτιο κάθε φορά γίνεται σοβαρή ανανέωση σε πρόσωπα -και ηλικιακά- που διασφαλίζουν έτσι την ανανέωση των ιδεών.

  Κλείνοντας, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους συμπολίτες μας για τη στήριξη τους στο πρόσωπο μου.

  Αυτό που ζητούμε από τους πολίτες είναι να μας δώσουν την ευκαιρία να συνεχίσουμε το έργο μας, αξιοποιώντας την εμπειρία μας.

  Καλούμε όλους όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στη νέα και δύσκολη εποχή της αυτοδιοίκησης, να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια και να αγωνιστούν μαζί μας.