6/8/2010 ΑΡΙΣΤΗ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

06/08/2010 09:50  -  982 αναγνώσεις

Εξαιρετική η οργάνωση των ακτών του Δήμου Σητείας αξιολογήθηκε από την επιθεωρήτρια του Προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες κ. Αλίκη Βαβούρη, η οποία επισκέφθηκε χτες την πόλη μας στο πλαίσιο του καθιερωμένου ετήσιου ελέγχου των τριών βραβευμένων ακτών από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

Η κ. Βαβούρη, η οποία είναι από τα ιδρυτικά στελέχη της Ε.Ε.Π.Φ και η ψυχή του Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες», έδωσε συγχαρητήρια στους υπεύθυνους υλοποίησης του Προγράμματος για τη Σητεία (Δημοτική Κοινωφελής Επιχ/ση Σητείας- ΔΗ.Κ.Ε.Σ) για την άψογη οργάνωση των παραλιών μας, την καθαριότητα της θάλασσας και της ακτής, την ασφάλεια των λουόμενων, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για διευκόλυνση  πρόσβασης στη θάλασσα για τα άτομα με ιδιαιτερότητες.

Η επιθεωρήτρια πραγματοποίησε επίσης έλεγχο στο Ξενοδοχείο Sitia Beach resort & spa το οποίο έχει βραβευθεί με το «πράσινο κλειδί», διεθνές περιβαλλοντικό σήμα  ποιότητας ξενοδοχειακών μονάδων, όπου και αποκόμισε τις καλύτερες εντυπώσεις για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Κατά την διάρκεια της επιθεώρησης στις ακτές παραβρέθηκαν ο Υπολιμενάρχης Σητείας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχ/σης Σητείας, η υπεύθυνη υλοποίησης του Προγράμματος για το Δήμο Σητείας και ο διευθυντής του ξενοδοχείου Sitia Beach.

 

                                                            Από την ΔΗ.Κ.Ε.Σ