30/9/2010 Ανάληψη πρωτοβουλίας από το Δήμαρχο Σητείας για το θέμα της μελέτης για τη ναυπηγική κλίνη του Λιμανιού Σητείας

30/09/2010 10:42  -  1052 αναγνώσεις

 

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Κουρουπάκης την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου και μετά από συνεννόηση με τον Ναυτικό Όμιλο Σητείας απέστειλε άμεσα επιστολή στο Νομάρχη Λασιθίου (αριθ. πρωτ. 3457) ζητώντας την τροποποίηση της υπό κατασκευής  ναυπηγικής κλίνης στο λιμάνι της Σητείας.

Η επιστολή του Δημάρχου Σητείας αναφέρει τα εξής:

  «Μετά από συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δήμου μας με εκπροσώπους του Ναυτικού ομίλου Σητείας, σας γνωρίζουμε τα εξής :

  Ενώ το καρνάγιο που κατασκευάζεται έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει πολύ μεγάλα σκάφη, δεν έχει ληφθεί μέριμνα για την επαρκή εξυπηρέτηση των μικρότερων ιδιωτικών σκαφών της περιοχής τα οποία είναι περίπου 250 στον αριθμό και όλα κάτω των 30 τόνων. Η παράκληση λοιπόν του Δήμου Σητείας καθώς των μελών του Ναυτικού ομίλου Σητείας την οποία και σας μεταφέρουμε, είναι να τροποποιηθεί η μελέτη της ναυπηγικής κλίνης έτσι ώστε οι αποστάσεις των ραγών από τα πρανή να είναι (από τα αριστερά προς τα δεξιά) : 6 μ. – 3 μ.  – 4 μ. Επίσης, θα πρέπει η κλίση της ναυπηγικής κλίνης στο τμήμα των 6 μ. που θα χρησιμοποιηθεί σα ράμπα καθέλκυσης σκαφών να είναι τουλάχιστον 15 % έτσι ώστε να είναι λειτουργική. Σας ενημερώνουμε ακόμη, ότι σύμφωνα με τη γνώμη του κατασκευαστή οι αλλαγές αυτές είναι εύκολες και μπορεί να γίνουν άμεσα, αρκεί να του δοθεί σχετική εντολή.

  Με τη βεβαιότητα ότι θα αναλάβετε πρωτοβουλία για τις μικρές αυτές αλλά ζωτικής σημασίας τροποποιήσεις, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων ».

 

                                    Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας