22/02/2010 Μαθημάτα αρμονίου και κιθάρας στο Παλαίκαστρο από το Δημοτικό Ωδείο Σητείας

22/02/2010 10:55  -  305 αναγνώσεις

 

                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Καλύπτοντας μια κοινωνική ανάγκη των κατοίκων του Παλαικάστρου και ικανοποιώντας διακαή επιθυμία τους, το Δημοτικό Ωδείο Σητείας «Στρατής Καλογερίδης», επεκτείνει φέτος τη δραστηριότητά του, οργανώνοντας τη λειτουργία μαθημάτων αρμονίου και κιθάρας και στο Παλαίκαστρο. 25 νέοι μαθητές με την εγγραφή τους στο Ωδείο της Σητείας- επίσημα αναγνωρισμένο από το κράτος- ξεκινούν το ταξίδι τους στο χώρο της μουσικής, στοχεύοντας στην κατάκτηση ενός τίτλου σπουδών μέσα από τις διαδικασίες που ορίζονται πανελλαδικά για όλα τα ωδεία της χώρας.

 

Το αίτημα υπέβαλε προς την Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κ. Κατερίνα Ζερβάκη, ο Αντιδήμαρχος Ιτάνου κ. Αγγελετόπουλος και έγινε εφικτή η πραγματοποίηση του μετά από συνεννόηση με τη Διεύθυνση και τους δασκάλους του Ωδείου καθώς και με τη Δημοτική Επιχείρηση Ιτάνου η οποία εξασφάλισε τα πρακτικά μέσα για τη λειτουργία των σχολών. Τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα και πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Σχολείο Παλαικάστρου.

 

« Από το Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Σητείας εκτιμάται ότι πράγματι θα κερδίσουμε σαν κοινωνία περισσότερο αν κατανοήσουμε τον ανώτερο προορισμό των παιδιών και τους δώσουμε υψηλής ποιότητας ερεθίσματα. Όταν μάλιστα ‘’ η γνώση ζητείται’’ και διεκδικούνται αυτονόητα δικαιώματά τους, είναι χρέος της οργανωμένης Πολιτείας να καλλιεργεί τις προϋποθέσεις εκείνες που οδηγούν στην κατάκτησή τους.

Καλές σπουδές στους νέους μαθητές» δήλωσε η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Σητείας κ. Κατερίνα Ζερβάκη. 

 

                                                                      Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας