28/7/2010 Πλανήτης Κρήτη " Η Σητεία χορεύει το Σάββατο 7 Αυγούστου ''

28/07/2010 10:34  -  910 αναγνώσεις

 

Η  Σητεία  χορεύει το Σάββατο  7 Αυγούστου και ώρα 20:00μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Σητείας, στο πλαίσιο του προγράμματος ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΡΗΤΗ.

Ένα αυγουστιάτικο ηλιοβασίλεμα ολόκληρο το νησί η Κρήτη, χορεύει στους μοναδικούς ρυθμούς της. Η κύρια εκδήλωση πραγματοποιείται στο βασικό οδικό άξονα της Κρήτης, Χανιά- Άγιος Νικόλαος μήκους 200000 μέτρων. Ξεκινάει με αργό πεντοζάλη από 200.000 και πλέον χορευτές και ακολουθούν το χορό οι πατριώτες μας, η Ήπειρος, η Ρούμελη, ο Πόντος, η Ελλάδα ολόκληρη και οι «Φίλοι της Κρήτης» μέσω των κατά τόπους σωματείων στην Ελλάδα και σε ολόκληρη τη γη.

Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του Νομάρχη Λασιθίου κ. Σήφη Αναστασάκη, του Δημάρχου Σητείας κ. Κουρουπάκη και με τη συνεργασία του Λυκείου Ελληνίδων Σητείας.

Η Κρήτη, ο τόπος που γέννησε τον πρώτο ειρηνικό πολιτισμό στο δυτικό κόσμο  κι έδωσε σημαντικότατους και άξιους  εκφραστές της τέχνης και του πνεύματος, φιλοδοξεί να καθιερώσει θεσμικά την ημέρα αυτή ως «Μέρα χορού και συναδέλφωσης των λαών του πλανήτη μας».

Παρακαλούνται τα μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα που ενδιαφέρονται να τραγουδήσουν και χορέψουν εκείνο το βράδυ να επικοινωνήσουν με τους υπευθύνους για την εκδήλωση εκείνης της βραδιάς μέχρι στις 30 Ιουνίου στο τηλέφωνο του Δήμου Σητείας 28433-40535. 

                                                                      Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας