10/5/2010 Διαγωνισμός καλλιτεχνικής έκφρασης με θέμα «Όψεις της πόλης μου»

10/05/2010 13:54  -  1056 αναγνώσεις

 

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκηρύσσει διαγωνισμό καλλιτεχνικής έκφρασης με θέμα «Όψεις της πόλης μου»,στον οποίο μπορούν να πάρουν μέρος μαθητές όλων των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λασιθίου ,Δημοτικών  και Νηπιαγωγείων , με ατομικά ή ομαδικά έργα.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν επισκέψεις σε διάφορα μνημεία ή ιστορικούς, αρχαιολογικούς χώρους, πλατείες ή άλλα χαρακτηριστικά μέρη που αντιπροσωπεύουν  την πόλη τους  και να ενθαρρύνουν τα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματα ,τις εντυπώσεις ,το « ιδιαίτερο χρώμα» που αναδύει η πόλη στην οποία ζούνε, αλλά και την κριτική ματιά τους σε κακώς κείμενα, χρησιμοποιώντας  σαν όχημα την ζωγραφική, τις κατασκευές και την φωτογραφία-βίντεο.

Τα έργα των παιδιών μπορούν να έχουν την εξής μορφή:

  • Ζωγραφική σε μέγεθος Α4 ή  Α3 και με υλικά της επιλογής τους(τέμπερες, μαρκαδόρους, δακτυλομπογιές, λαδοπαστέλ).
  • Γλυπτική με πηλό έτοιμο  (δεν χρειάζεται ψήσιμο).
  • Κατασκευές-μακέτες (ξύλινες, από μακετόχαρτο, από χαρτόκουτες, κάνσον, γύψος, παπιέ- μασέ)
  • Φωτογραφία
  • Βίντεο (σε ψηφιακή μορφή –DVD)

 Στην πίσω πλευρά των έργων ζωγραφικής, και των φωτογραφιών, στην βάση κάθε γλυπτού  καθώς και στην εισαγωγή   του κάθε  βίντεο θα πρέπει να αναγράφεται καθαρά: το όνομα του διαγωνιζόμενου ή των διαγωνιζόμενων ,το σχολείο,η διεύθυνση,το τηλέφωνο και ο τίτλος του έργου.

Τα έργα θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο την Παρασκευή 21 Μαίου 2010 στην Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων  και Καλλιτεχνικών Αγώνων. Ειδικότερα τα έργα γλυπτικής και οι κατασκευές δεν θα σταλούν με ταχυδρομείο αλλά θα τα παραλάβει η ίδια η Υπεύθυνη Πολιτιστικών στο γραφείο της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ν.Λασιθίου. Τα καλύτερα έργα κάθε κατηγορίας θα βραβευθούν από Επιτροπή.

 

Η  ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ                              Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  Π.Ε   Ν.ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΘΕΜΑΤΩΝ Π.Ε. Ν.ΛΑΣΙΘΙΟΥ

 

ΓΙΑΝΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ  ΜΑΡΙΑ                               ΣΟΛΥΔΑΚΗΣ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ