30/9/2010 Σύλλογος Μικρασιατών Ποντίων και Αρμενίων Σητείας ''ΠΑΛΑΙΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ''

30/09/2010 13:54  -  1207 αναγνώσεις

 

Στη συνέχεια των εκδηλώσεων ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των Ελλήνων Μικρασιατών Ποντίων και Αρμενίων από τους Τούρκους, που έγιναν στον Άγιο Ιωάννη στα Λειβάδια Σητείας την Κυριακή 19-9-2010 τα μέλη του Δ.Σ. και εθελοντές μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Ποντίων και Αρμενίων Σητείας τη Δευτέρα 20-9-2010, το απόγευμα (5-7μ.μ.) πήγαν στο Παλαιό Νεκροταφείο ΣΗΤΕΙΑΣ όπου:

-       Τοποθέτησαν στις βάσεις των εξωτερικά του περιβόλου νέο-φυτευθέντων κυπαρισσιών προστατευτικά ελαστικά αυτοκινήτων. Παρακαλούνται οι οδηγοί που παρκάρουν επί της ασφάλτου να προσέχουν ιδιαίτερα.

-       Από τον εσωτερικό χώρο του Νεκροταφείου αφαίρεσαν τα περιττά κλαδιά, τα ξερόχορτα και γενικώς τα άχρηστα παραπεταμένα αντικείμενα.

-       Και όταν άρχισε να σκοτεινιάζει άναψαν σχεδόν όλα τα κανδήλια σε ιδιαίτερες στιγμές μνήμης, σκέψης και βουβής συγκίνησης.

Η κίνηση αυτή του Συλλόγου Μικρασιατών, Ποντίων και Αρμενίων Σητείας ήταν καθαρά συμβολική. Επαναλαμβάνουμε ότι από τα 320 περίπου μνήματα, τα 210 ανήκουν σε Μικρασιάτες, Ποντίους, Αρμενίους πρώτης και δεύτερης γενιάς. Οφείλουμε λοιπόν να διατηρούμε το ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ μέσα κι έξω παστρικό και νοικοκυρεμένο.

Να μην τα περιμένουμε όλα από το Δήμο, όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Από το Δήμο περιμένουμε άλλες ενέργειες. Όπως καλαφάτισμα του πετρόκτιστου τειχίου, αμμοκονίασμα,  χρωματισμό. Όπως καλλωπισμό, χρωματισμό της κυρίας εισόδου. Ευελπιστούμε ότι οι Δημοτικοί Άρχοντες θα μας ακούσουν.

Στην ενέργεια καθαρισμού του παλαιού Νεκροταφείου συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γιώργος Αλεβίζος, Ρένα Μαργέτη, Κούλα Τζεσούρη, Βασιλεία Αλεβίζου, Στέλλα Ζαβολάκη, Ελένη Μαρίνου, Γιώργος Πηδηκτάκης και οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ μέλη Στάσα Αμπουλέρη, Ασημένια Χατζηγεωργίου, Γιώργος Μιχαηλίδης και Κώστας Μορφόπουλος.

Τα ονόματα δεν αναφέρονται για αυτοπροβολή, αλλά για ευαισθητοποίηση περισσοτέρων μελών μας σε μελλοντικές παρόμοιες ενέργειες του Συλλόγου μας.

 

Γιώργος Αλεβίζος

Πρόεδρος

Συλλόγου Μικρασιατών

Ποντίων και Αρμενίων Σητείας