30/3/2010 Διαγωνισμός Φαγητών Παραδοσιακής Κρητικής Διατροφής 'Στειακές και Γεραπετρίτικες Γεύσεις"

30/03/2010 11:20  -  563 αναγνώσεις

 

Σας προσκαλούμε να μετάσχετε στον  Διαγωνισμό Παραδοσιακής Κρητικής Διατροφής «Στειακές και Γεραπετρίτικες  Γεύσεις»  που θα πραγματοποιηθεί  την 17 Απριλίου, ημέρα Σάββατο  στο Μόχλος  στους χώρους της Ταβέρνας «Κογχύλια» του Γ. Φραγκιαδάκη (Τήλ 28430 94432)  σύμφωνα με τις Οδηγίες που ακολουθούν.

Ο  Διαγωνισμός αυτός οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ)  σε συνεργασία με τους Δήμους Ιεράπετρας και Σητείας υπό την αιγίδα της Νομαρχίας και ΤΕΔΚ Λασιθίου και  στοχεύει στην  ανάδειξη της,  υγιεινής  και πολιτιστικής και γευστικής αξίας των παραδοσιακών φαγητών και εδεσμάτων  της ευρύτερης περιοχής των πρώην Επαρχιών Σητείας και Ιεράπετρας  και που βέβαια  παρασκευάζονται με αποκλειστική χρήση Κρητικού παρθένου ελαιολάδου.

Υπόψη ότι η αξιολόγηση των Φαγητών και Παρασκευασμάτων που θα παρουσιαστούν  στον Διαγωνισμό θα γίνει από ειδική Κριτική Επιτροπή στην οποία θα μετέχουν Επιστήμονες από τον χώρο της Διαιτολογίας, της Ιατρικής, της Γαστρονομίας και της Μαγειρικής η οποία θα βαθμολογήσει τα Φαγητά με βάση την Παράδοση, Υγιεινή,  Γεύση , Εμφάνιση, Ελαιόλαδο

Η απονομή των Βραβείων θα γίνει  αργότερα σε πανηγυρική εκδήλωση που θα οργανωθεί σε επίπεδο Κρήτης στην οποία θα απονεμηθούν διακρίσεις και  άλλων ανάλογων διαγωνισμών που έχουν γίνει και θα γίνουν και  σε άλλες περιοχές της Κρήτης, ενώ όλα τα φαγητά που θα πληρούν τους όρους του Διαγωνισμού θα περιληφθούν στο Βιβλίο Παραδοσιακής Κρητικής Διατροφής που πρόκειται να επανεκδώσει ο ΣΕΔΗΚ  

Οι ενδιαφερόμενοι να μετάσχουν στον Διαγωνισμό πρέπει να συμπληρώσουν  και αποστείλουν με Φαξ, Ταχυδρομικά η Προσωπικά  την ΑΙΤΗΣΗ  συμμετοχής που  επισυνάπτεται  το συντομότερο  ώστε να έχει παραληφθεί  όχι  αργότερα από την 13 Απριλίου ημέρα Τρίτη και ώρα 12.00  στον Δήμο Σητείας η τον Δήμο Ιεράπετρας η τον ΣΕΔΗΚ στις  Δ/νσεις και Φαξ που αναγράφονται στους Όρους και Διαδικασίες του Διαγωνισμού που ακολουθούν.  

Για να λάβουν  οι ενδιαφερόμενοι μια εικόνα του Διαγωνισμού μπορείτε να τους υποδείξετε να επισκεφθούν την Ιστοσελίδα του ΣΕΔΗΚ  www.sedik.gr  και να δουν στην στήλη ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΑ ΝΕΑ (στην μέση) το Θέμα με ημερομηνία 3-3-10 .. Σελινιώτικες Γεύσεις. Επίσης μπορούν να δουν  και στοιχεία και φωτο του Βιβλίου « Παραδοσιακή Κρητική Διατροφή» στην αριστερή στήλη.  

 

Με Εκτίμηση

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Δρ. Νίκος  Μιχελάκης -Επιστ. Σύμβουλος ΣΕΔΗΚ

Κατερίνα Ζερβάκη – Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Σητείας

Καίτη Γιατζάκη- Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ιεράπετρας