26/5/2010 ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ

26/05/2010 11:02  -  331 αναγνώσεις

 

Τον τελευταίο καιρό είμαστε μάρτυρες μιας ανευ προηγουμένου επιχείρησης καταπάτησης των δημοκρατικών θεσμών, της λαικής βολυλησης, των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου και πορισμάτων επιστημονικών επιτροπών οπως του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Μακρύς Γιαλός παραδίδεται από το Δήμαρχό του κ.Θεοδόση Καλαντζάκη στην Ιεράπετρα, χωρίς την έγκριση των κατοίκων του, κόντρα σε όλα τα ιστορικά, πολιτισμικά, επαγγελματικά, αναπτυξιακά, επενδυτικά, αγροτικά δεδομένα. Η μοιρα της περιοχής είναι συνυφασμένη με τη Σητεία για την ακρίβεια ειναι η Σητεία. Αυτό δε μπορεί και δεν πρέπει να αλλάξει.

Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών Δ.Δ & Η.Δ. να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες, του  οποίου οι εκ των υστέρων αποφάσεις, προκάλεσαν τη σημερινή άδικη κατάσταση.

Ψηφίζουμε και απαιτούμε τη συνένωση του Δήμου Σητείας με το Δήμο Μακρύ Γιαλού στο σύνολό του, όπως αποφασίσθηκε στο Υπουργικό συμβούλιο και όπως προτάθηκε από το ΙΤΑ.

Μπορούμε να δεχτούμε δημοψηφίσμα στο σύνολο του δήμου, με κάλπη ανά δημοτικό διαμέρισμα, πριν τις εκλογές, αφού το μόνο που μπορεί να μιλήσει όταν σταματάει η λογική είναι η γνήσια και μη νοθευμένη λαική βούληση.

Αν δεν αποκατάσταθεί η δικαιοσύνη και το αυτονόητο, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε εντονότερα τις κινητοποιήσεις μας, και μετά την ψήφιση του <<Καλλικράτη>>,  προκειμένου να αποκατασταθεί το κοινό περι δικαίου αίσθημα.