17/6/2010 Διερεύνηση βιωσιμότητας λειτουργίας Νυχτερινού ΕΠΑΛ στη Σητεία

17/06/2010 10:58  -  334 αναγνώσεις

 

Μετά την επιτυχή έκβαση της διεκδίκησης  Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και της λειτουργίας του κατά τα δύο τελευταία χρόνια στην πόλη της Σητείας, τώρα ο Δήμος « βάζει πλώρη» για μια νέα διεκδίκηση.

Από καιρό είχε ξεκινήσει η διερεύνηση βιωσιμότητας της λειτουργίας μιας νέας σχολικής δομής, του Νυχτερινού ΕΠΑΛ, στο οποίο μπορούν να φοιτήσουν εργαζόμενοι που δεν έχουν και θέλουν να αποκτήσουν τον τίτλο του Λυκείου.

Οι περίπου 40 συμπολίτες μας, απόφοιτοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του Γυμνασίου, επιδιώκουν τη συνέχιση των σπουδών τους και τη φοίτησή τους σε ένα Νυχτερινό ΕΠΑΛ. Επιπλέον και συνολικά, τέθηκαν υπόψη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, 188 ενυπόγραφες δηλώσεις συμπολιτών μας οι οποίοι αντιλαμβάνονται τη σημασία της απόκτησης απολυτηρίου Λυκείου για την εν γένει ευδοκίμησή τους και γι΄αυτό είναι διατεθειμένοι να φοιτήσουν σε σχολείο που μπορεί να τους εξασφαλίσει αυτό το εφόδιο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας στην τελευταία συνεδρίασή του την Παρασκευή 11 Ιουνίου, συζήτησε το θέμα και ομοφώνως αποφάσισε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ικανοποιώντας την επιθυμία των πολιτών αλλά και κρίνοντας ότι η δια βίου μάθηση είναι αναγκαιότητα για κάθε άνθρωπο και η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει τη δυνατότητα απόκτησης της γνώσης μέσα από οργανωμένες δομές του εκπαιδευτικού μας συστήματος για όλες τις ηλικίες.

«Ευκταίο θα ήταν», δήλωσε η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κατερίνα Ζερβάκη, « Η ίδρυση και η λειτουργία, από την επόμενη σχολική χρονιά, ενός τέτοιου σχολείου. Έχουμε τη γνώμη ότι η Πολιτεία θα πρέπει να έχει «ευήκοον ους» για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των πολιτών της, όταν μάλιστα αυτά συντείνουν στην προαγωγή ευρύτερα του κοινωνικού συνόλου ».

Για την ενίσχυση του αιτήματος απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας, του Προϊσταμένου Β/θμιας Εκπαίδευσης, του  Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, ώστε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην υλοποίηση του αιτήματος.      

 

                                               Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας