14/12/2010 Σημαντικές εξελίξεις έργων ανάπτυξης στο Δήμο Σητείας

14/12/2010 13:49  -  1040 αναγνώσεις

 

Έφτασε στα γραφεία του Δήμου η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΞΕΡΟΚΑΜΑΡΕΣ προϋπολογισμού 4.000.000 €. Το έργο είχε προταθεί τον Ιούνιο του 2010 από το Δήμο Σητείας και είχε ενταχθεί με την 3686/9-8-2010 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας. Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή ποδηλατόδρομων μήκους 3.100 μέτρων, την κατασκευή πεζοδρομίων επιφάνειας 21.300 τετραγωνικών μέτρων, την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ομβρίων υδάτων μήκους 1150 μέτρων, την κατασκευή υπαίθριου ανοικτού θεάτρου χωρητικότητας 500 ατόμων, την ανάπλαση στην πρόσοψη του Αρχαιολογικού μουσείου Σητείας, τη διαμόρφωση των πεζόδρομων Επιμενίδου, Ν. Φωκά, Ελευθερίας, Δικαιοσύνης και Μ. Φιλόθεου συνολικής επιφάνειας 3.300 τετραγωνικών μέτρων, τη δημιουργία θεματικής παιδικής χαράς με προσέγγιση στην οικολογία, την προμήθεια και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (φωτεινά σήματα, φωτιστικούς ιστούς με φωτοβολταικά panels κ.α.) κλπ.

Επίσης, εξασφαλίστηκε η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ προϋπολογισμού 930.000 €  για το οποίο έχει σταλεί Τεχνικό Δελτίο για ένταξη στο πρόγραμμα «Προσπελασιμότητα – Τοπικές οδοί» του ΠΕΠ Κρήτης και αφορά παρεμβάσεις βελτίωσης στις Δημοτικές οδούς και στα πεζοδρόμια της πόλης.

Συγκεκριμένα με την παρούσα μελέτη προβλέπεται να γίνουν εργασίες ασφαλτόστρωσης των παρακάτω δρόμων της πόλης της Σητείας συνολικού μήκους 4000 μέτρων περίπου: Μαστροπαύλου, Ξανθουδίδου, Μηλιώτη, Αφών Πατυχάκη, Στυλιανάκη, Ζουμάκη-Βασιλάκη, Παπαναστασίου, Θερίσσου, περιφερειακός δρόμος Β. Δ. της πόλης, περιφερειακός δρόμος Ν. Α. του αεροδρομίου, στα Κόκκινα και ο χώρος στάθμευσης (parking) στο Ο. Τ. 280.

Θα γίνει ανακατασκευή πεζοδρομίων στους δρόμους  Πλαστήρα και Γ. Γεννηματά.

Θα κατασκευαστεί τοίχος αντιστήριξης στα Κόκκινα μήκους 100 μέτρων και ύψος από 2,00μ μέχρι 4,30μ, με σκυρόδεμα κατηγορίας C 16/20.    

Ακόμα, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί και η περιβαλλοντική αδειοδότηση των έργων ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΑΧΛΑΔΙΑ – ΜΑΡΩΝΙΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 650.000 € και ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ – ΜΟΧΛΟΣ προϋπολογισμού 700.000 € τα οποία έχουν την απαιτούμενη ωριμότητα για σύνταξη Τεχνικού Δελτίου για ένταξη στο ΕΣΠΑ στο πρόγραμμα «Προσπελασιμότητα – Τοπικές οδοί» καθώς και του έργου ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΧΑΜΕΖΙ – ΡΙΖΑ – ΚΡΥΑ προϋπολογισμού 540.000 € το οποίο έχει προταθεί στο πρόγραμμα «Κρήτη Πράσινη Ανάπτυξη» με πίστωση για το 2010 80.000ευρώ.

«Αφήνουμε μια τεράστια προίκα ώριμων και αδειοδοτημένων έργων στη νέα Δημοτική αρχή, με ανοικτό το δρόμο της άμεσης δημοπράτησής τους. Πρόκειται για έργα που με πολύ προσπάθεια και κόπο καταφέραμε να εντάξουμε ή έχουμε ωριμάσει για ένταξη όταν προκηρυχθούν τα μέτρα του ΕΣΠΑ, στεκόμενοι όπως πάντα συνεπείς στις δεσμεύσεις μας απέναντι στο λαό της περιοχής μας, έργα τα οποία λύνουν προβλήματα χρόνων και εξασφαλίζουν ανάπτυξη στις περιοχές και στους κατοίκους τους. Και δεν είναι τα μόνα, αφού πλήθος άλλων ώριμων έργων και μελετών θα αποτελέσουν και αυτά εφαλτήριο ανάπτυξης και προόδου του τόπου αν - όπως θέλουμε να πιστεύουμε - υλοποιηθούν από τη νέα Δημοτική αρχή», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Σητείας Νίκος Κουρουπάκης.                                                                              

 

                                                                       Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας