26/5/2010 Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας

26/05/2010 17:53  -  395 αναγνώσεις

  Το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη 26/5/2010, και ώρα 8.30π.μ., αφού έλαβε υπ’ όψη του, την καθολική απαίτηση των συμπολιτών μας, για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, προκειμένου η Κυβέρνηση να επαναφέρει το Δήμο Μακρύ Γιαλού στην ενότητα της Σητείας αποκαθιστώντας τους ιστορικούς, παραδοσιακούς και αναπτυξιακούς δεσμούς της Επαρχίας Σητείας και ικανοποιώντας έτσι το κοινό αίσθημα.

  Η ένταξη του Δήμου Μακρύ Γιαλού στο Δήμο Ιεράπετρας, που έγινε με εξόφθαλμη μεθόδευση, δημιουργεί το αίσθημα της αδικίας εις βάρος της Σητείας από μια Κυβέρνηση που διατείνεται ότι βασίζεται  στην αξιοκρατία, τη δημοκρατία και την αντικειμενική – επιστημονική κρίση. Πως είναι δυνατόν μετά από πολύμηνη συζήτηση των απόψεων όλων των πλευρών, το Υπουργείο Εσωτερικών να εισηγείται στο Υπουργικό Συμβούλιο και να ψηφίζει ομόφωνα,  να συνενωθεί ο Δήμος Μακρύ Γιαλού με το Δήμο Λεύκης, το Δήμο Ιτάνου και το Δήμο Σητείας και στη συνέχεια αυτό  να αλλάζει;

  «Τα επιχειρήματα που ακούγονται δεν μας πείθουν» δήλωσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι γι΄αυτό και ομόφωνα αποφάσισαν:

  1. Να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα των Τοπικών Συμβουλίων  που έχουν ήδη εκφραστεί με αποφάσεις υπέρ της παραμονής τους στο Δήμο Σητείας.
  2. Να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις των πολιτών του Μακρύ Γιαλού για το ίδιο θέμα.
  3. Να ζητήσουν την παρέμβαση των βουλευτών του Νομού Λασιθίου στη Βουλή ώστε να ισχύσει το χωροταξικό που ψήφισε το Υπουργικό Συμβούλιο.
  4. Σε κάθε περίπτωση να δοθεί η ευχέρεια στους πολίτες των Τοπικών Διαμερισμάτων να αποφασίσουν  το Δήμο ένταξης τους, αφού ο Δήμος Μακρύ Γιαλού καταργείται.
  5. Να καταγγείλει στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης την πελατειακή λογική, βάσει της οποίας έγινε η αλλαγή του σχεδίου του Υπουργικού Συμβουλίου.
  6. Το παρόν να δοθεί στα Μ.Μ.Ε και να σταλεί στην Κυβέρνηση, τα κόμματα και τους Βουλευτές του Νομού.       

 

               Ο Δήμαρχος                              Η Πρόεδρος                 Τα Μέλη            

                                                                                                

                Νίκος Κουρουπάκης               Κατερίνα Ζερβάκη