5/03/2010 Επίσκεψη Δημάρχου Σητείας στην Τουρλωτή για τη μελέτη παράκαμψης του χωριού

05/03/2010 12:10  -  233 αναγνώσεις

 

     Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2/3/2010 επίσκεψη του Δημάρχου Σητείας κ. Νίκου Κουρουπάκη στην Τουρλωτή όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Νικόλαο Τσαγκαράκη, το Τοπικό συμβούλιο και τους φορείς του χωριού. Η επίσκεψη είχε ως κύριο θέμα τη μελέτη του οδικού έργου της παράκαμψης του οικισμού προς την πλευρά του Μόχλου η οποία ευρίσκεται σε εξέλιξη. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, συμμετείχε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας κ. Κατερίνα Ζερβάκη, ο μελετητής του έργου κ. Ιωάννης Φραγκάκης, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, κλπ. Μετά από τη σχετική αυτοψία, συζητήθηκαν οι 2 κυριότερες εναλλακτικές λύσεις της χάραξης του έργου όπως αυτές προβλέπονται από το εγκεκριμένο Γ.Π.Σ. Σητείας και ανταλλάχθηκαν απόψεις. Η μελέτη του έργου με την αξιολόγηση των 2 εναλλακτικών λύσεων θα έχει παραδοθεί μέχρι το Μάιο, οπότε και θα εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την τελική πρόταση της χάραξης του έργου.

  Με την ευκαιρία αναπτύχθηκαν στη συνέχεια και πολλά άλλα τοπικά θέματα, τα κυριότερα από τα οποία ήταν :

-     Η εξελισσόμενη διαδικασία ένταξης στο σχέδιο πόλης 680 στρεμμάτων στην παραλιακή ζώνη Τουρλωτής, με χρήση Τουρισμού – Αναψυχής.

-     Η εξεύρεση κατάλληλης θέσης για τη σχεδιαζόμενη (έχει ήδη ανατεθεί η σχετική μελέτη) κατασκευή compact συστήματος Βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων του οικισμού.   

  Με το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος κ. Τσαγκαράκης και οι τοπικοί φορείς εξέφρασαν στο Δήμαρχο κ. Κουρουπάκη τις ευχαριστίες τους για τη συνάντηση, ενώ ο κ. Κουρουπάκης τόνισε τη σημασία που έχουν ανάλογες συναντήσεις και διαβουλεύσεις με τις τοπικές κοινωνίες στη διαδικασία εξέλιξης των δράσεων που προωθεί ο Δήμος στην περιοχή τους.

 

                                                          Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας