12/8/2010 ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ κ. ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΝΙΚΟΥ

12/08/2010 14:48  -  875 αναγνώσεις

Ο απρόκλητος σχολιασμός  από τον κ. Αντινομάρχη της δήλωσης μου για τις δημοτικές εκλογές, όπου εκθέτω με σαφήνεια, αλήθεια και ειλικρίνεια τις απόψεις μου, με «αναγκάζει» να σχολιάσω ορισμένα σημεία για ενημέρωση των πολιτών :

  • Δεν απέρριψα εγώ καμία διαδικασία του ΠΑΣΟΚ ούτε βέβαια είμαι αρμόδιος να υποδείξω τρόπους για την όποια απόφαση, όπως κάνει ο κ. Πατεράκης. Απλώς θεωρώ ότι η συμμετοχή σε διαδικασίες ενός εν ενεργεία Δημάρχου- εκλεγμένου με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ- αποτελεί παραδοχή αποτυχίας και αμφισβήτηση του έργου που έγινε την 4ετία που πέρασε, κάτι που ασφαλώς δεν αποδέχομαι.

Οι διαδικασίες ανάδειξης των υποψηφίων Δημάρχων από το ΠΑΣΟΚ δεν προτείνονται και δεν υποβάλλονται από τους ίδιους τους υποψηφίους.  Και η όποια απόφαση προφανώς κρίνεται εν τέλει από τους πολίτες. Εξάλλου, κατά κοινή παραδοχή, το ΠΑΣΟΚ ανανεώνει την στήριξη Δημάρχων του, όταν τα κριτήρια  της αποτελεσματικότητας και του ήθους τους είναι αδιαμφισβήτητα.    

  • Όσον αφορά την ανανέωση των προσώπων,  έχω πει την άποψη μου, θέλω μόνο να αναφέρω ότι το ΠΑΣΟΚ στις ανακοινώσεις στήριξης έχει περιλάβει πρόσφατα στελέχη με πολύ μεγαλύτερη θητεία από εμένα ακόμη και ηλικιακά.
  • Επιπλέον οι όποιες διαδικασίες προϋποθέτουν λειτουργία των οργανώσεων κάτι που  όπως είναι γνωστό, είναι  ΤΟ ζητούμενο.
  • Θέλω να επισημάνω ότι η προπαγάνδα,  ότι εγώ δεν ήθελα το Μακρύ Γιαλό γιατί οι δημότες του θα ψήφιζαν τον από εκεί καταγόμενο κ. Πατεράκη «έπεσε στο κενό» αφού από τους 1060 εγγεγραμμένους στους καταλόγους του χωριού του ψήφισαν μόνο 241. Αυτό δείχνει την πολιτική του επιρροή!!!
  • Όσον αφορά τα υπονοούμενα για δήθεν προσπάθεια μου να ελέγχω τη δημοτική εξουσία και την προβοκάτσια που επιχειρείται, γνωρίζει ο κ. Πατεράκης καλά  όπως και όλοι οι συμπολίτες μας ότι ούτε επιχειρήσεις έχω, ούτε οικόπεδα να αξιοποιήσω. Η παρουσία μου στα κοινά έχει συνδεθεί με επιτυχείς αγώνες για την πρόοδο του τόπου. Ενδεικτικά αναφέρω, Αεροδρόμιο, ΤΕΙ, Σχέδιο Πόλης, Λιμάνι, Αναπλάσεις, Εγγειοβελτιωτικά Έργα και άλλα που ωφέλησαν το κοινωνικό σύνολο.  Εμείς δεν ασκούμε εξουσία, ασκούμε έργο. Δεν ελέγχουμε την εξουσία. Νοιαζόμαστε, Οραματιζόμαστε και Παράγουμε έργο για τον τόπο, όχι για εμάς.  Τα υπονοούμενα λοιπόν δεν με αφορούν. Ερωτηματικά υπάρχουν για τη δική σας επιμονή να ελέγξετε τη Δημοτική Αρχή (δική σας η έκφραση...).
  • Είναι ,λοιπόν, αυτονόητο ότι θέλουμε τη στήριξη του πολιτικού μας φορέα που μας εμπιστεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια ( και από πότε η πολύχρονη επιτυχής παραγωγή έργου θεωρείται μειονέκτημα για ένα υποψήφιο Δήμαρχο;) και για τη νέα τετραετία, αφού πράξαμε το καθήκον μας προς την κοινωνία.
  • Διάθεση παραπλάνησης του κόσμου δεν θα καταλογίσουν σε μένα, ΑΥΤΟΙ που καπηλεύονται το έργο άλλων, οικειοποιούμενοι τα πάντα, ακόμα και αυτά που δεν ανήκουν στις  αρμοδιότητες τους. Η πελατειακή αντίληψη που τους διακατέχει, δεν μπορεί να θεωρηθεί πρόοδος και όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου αυτή η παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος είναι η κύρια αιτία της κρίσης του.  
  •  Ποια συμφέροντα θέλετε να υπηρετήσετε και απορρίψατε τις προτάσεις που σας έγιναν; Η φυσική μετεξέλιξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης δεν είναι η Περιφέρεια; Γιατί λοιπόν επιμένετε να διασπάσετε το χώρο του ΠΑΣΟΚ στη Σητεία; Χάριν ποίων;

 

Εμείς δεν επιλέξαμε τη σύγκρουση ούτε την επιζητούμε. Οι λαϊκισμοί, τα ψευδοεπιχειρήματα και οι σοφιστείες που υιοθετούνται ελλείψει σοβαρού πολιτικού λόγου δεν είναι επιλογή μας και δεν μας εκφράζουν.

 

 Η κοινωνία μας παρακολουθεί και μας κρίνει όλους.

 

 

 

                                    Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας