2-5-2014.Έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σητείας, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους του Αστερίξ.

02/05/2014 09:10  -  546 αναγνώσεις

Ο Γαλάτης ήρωας Αστερίξ, μαζί με τον αχώριστο φίλο του Οβελίξ, θα βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο  Σητείας από την Κυριακή 4 Μαΐου μέχρι  το τέλος Ιουνίου, σε έναν διάλογο με τα εκθέματα του Μουσείου, μέσα από τον οποίο συντίθεται μία πρωτότυπη περιήγηση στα μονοπάτια της ιστορίας.
Την έκθεση συνδιοργανώνουν η ΚΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων,  η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, η ο Δήμος Σητείας – ΔΟΚΑΣ,  με την ευγενική υποστήριξη  του Ιδρύματος Παναγία Ακρωτηριανή και του κ. Γιώργου Μιχαηλίδη.
Καλούμε όλα τα σχολεία του νομού Λασιθίου, να επισκεφθούν την έκθεση που θα φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σητείας έως και  τα τέλη Ιουνίου. Η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές, ενώ οι  εκπαιδευτικοί  θα πρέπει να κρατάνε μαζί τους την κάρτα ελευθέρας εισόδου σε Μουσεία. Στα εγκαίνια, που θα γίνουν στις 4 Μαΐου 7μμ θα υπάρχει ειδική ξενάγηση για τους εκπαιδευτικούς στο χώρο του Μουσείου.

 

afisa