24-7-2014. Εκδήλωση για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Ρουσσόλακου.

24/07/2014 11:06  -  661 αναγνώσεις

Ο Δήμος Σητείας- ΔΟΚΑΣ σε συνεργασία με την Ομάδα ΄΄Αγωγή ΟΩ΄΄και το δίκτυο ΄΄Μελλοντικός Πολιτισμός΄΄ συνδιοργανώνουν εκδήλωση ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου Ρουσσόλακου, την Κυριακή 27 Ιουλίου από τις 10 το πρωί έως το βράδυ.

Φέτος τα παιδιά (7 έως 14 ετών) που θα συμμετέχουν, θα περπατήσουν ΄΄στα χνάρια των Αργοναυτών΄΄βιώνοντας και δραματοποιώντας ένα μυθικό κυνήγι: με δράσεις βιωματικές, με γρίφους, με ήρωες της ελληνικής μυθολογίας, θα ζωντανέψουν το ταξίδι των Αργοναυτών, που πέρασαν και από την παραλία του Ρουσσόλακου, όπου και κατέστρεψαν τον Τάλω των Μινωιτών, αλλά και από το ακρωτήριο Σαμώνιον, όπου και έχτισαν ναό στη Σαμωνία-Μινωίδα Αθηνά (Απολλώνιος Ρόδιος).

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργούν και εναλλασσόμενα εργαστήρια υφαντικής, ζωγραφικής, μουσικών οργάνων, αισθητηριακών ασκήσεων και παραμυθιού, για τα μικρότερης ηλικίας παιδιά. Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει έκθεση βιβλίου και γλυπτών. Το απόγευμα θα γίνει ομιλία από τον κ. Ερρίκο Σκουλούδη με θέμα:<< Η Αργοναυτική εκστρατεία και η μοιραία συνάντηση του γίγαντα Τάλω με τους Αργοναύτες στον κλειστό όρμο της Δίκτης. Ιδέες και σχέδια με αφορμή έναν αρχαίο μύθο>>.

Είσοδος ελεύθερη.

αφισα

αφισα