13-6-2014.Επίσκεψη Δημάρχου και Φορέων Αλεξανδρούπολης στο Δήμο Σητείας.

13/06/2014 11:51  -  469 αναγνώσεις

 

eikona

 

Την Τετάρτη 11 Ιουνίου το απόγευμα επισκέφθηκαν το Δήμο Σητείας, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης καθώς και αντιπροσωπεία φορέων της περιοχής. Η επίσκεψη αυτή έγινε στα πλαίσια της ανάπτυξης και της σύσφιξης των πολιτιστικών, κοινωνικών, οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο πόλεων δεδομένου του γεγονότος της αεροπορικής σύνδεσης Σητείας - Αλεξανδρούπολης.

Τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη και τους εκπροσώπους της Ιεράς Μητρόπολης, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, του Εμπορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Ξενοδόχων, του Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Συλλόγου Καφέ-Εστίασης, του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Αλεξανδρούπολης καθώς και τηλεοπτικούς σταθμούς της περιοχής, υποδέχθηκαν στο Δήμο, ο Δήμαρχος κ. Θοδωρής Πατεράκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Αντωνιδάκης μαζί με τους αντίστοιχους τοπικούς φορείς της Σητείας μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας κ. Μαρία Νικητάκη. ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών κι Εμπόρων Νομού Λασιθίου κ. Μανόλης Κριθαράκης και η Πρόεδρος του συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων κ. Άννα Ορφανουδάκη.

Στόχος της συνάντησης αυτής όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ήταν η διατήρηση της αεροπορικής σύνδεσης των δύο πόλεων, η οποία θα βοηθήσει στην περαιτέρω σύσφιξη σχέσεων, οικονομικών, κοινωνικών, πολιτιστικών, επιχειρηματικών, δίδοντας πολλαπλά οφέλη στις δύο κοινωνίες .

Ο Δήμαρχος κ. Θ. Πατεράκης τους ευχαρίστησε για την επίσκεψή τους αυτή τονίζοντας.

<<Σε μια δύσκολη εποχή για τους πολίτες όσον αφορά τα προβλήματά της καθημερινότητας και την οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν, η αυτοδιοίκηση έχει μία επί πλέον ευθύνη, να προσπαθήσει να δώσει διεξόδους στους πολίτες. Μέσα από αυτήν τη λογική τέτοιες προσπάθειες που ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του Δήμου Αλεξανδρούπολης και την αποδοχή του Δήμου Σητείας, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να φέρουν. Σήμερα ξεκινάμε μια προσπάθεια, η οποία σκοπό έχει να φέρει σε επαφή τις δύο κοινωνίες, να συζητήσουν μεταξύ τους οι θεσμικοί τους εκπρόσωποι, οι παραγωγικοί φορείς και να δούμε πως μπορούμε μέσα από αυτή τη διαδικασία να έχουμε κέρδος για τους πολίτες. Έγινε λοιπόν η πρώτη συνάντηση, ανταλλάξαμε απόψεις για το πώς θα προχωρήσουμε και δε θα αφήσουμε την προσπάθεια να ξεχαστεί. Πολύ σύντομα αντιπροσωπεία από το Δήμο μας θα επισκεφθεί το Δήμο Αλεξανδρούπολης. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες να έχουμε θετικά αποτελέσματα>>.