25-2-2014.Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο: Βελτίωση εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Παλαικάστρου Δήμου Σητείας.

25/02/2014 11:54  -  378 αναγνώσεις

 Υπεγράφη  στα γραφεία του Δήμου Σητείας, μεταξύ του Προέδρου της ΔΕΥΑ Σητείας κ. Πετρουλάκη Θοδωρή  και του κ. Διαλυνά Γεωργίου, νομίμου εκπροσώπου της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία << ΔΙΑΛΥΝΑΣ Α.Ε.>> που εδρεύει στο Ηράκλειο,  παρουσία του Δημάρχου Σητείας κ. Θοδωρή Πατεράκη και του Προέδρου της τοπικής κοινότητας Παλαικάστρου κ. Δημήτρη Αγγελετόπουλο, η σύμβαση  για το έργο:

<<Βελτίωση εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Παλαικάστρου Δήμου Σητείας>>.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 120.000€ (χωρίς Φ.Π.Α), και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα μήνα. Σκοπός υλοποίησής του είναι να ενισχύσει την υφιστάμενη μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού με νέες τεχνολογίες στις υφιστάμενες δεξαμενές.

 Η επέκταση θα περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβάσεις, ώστε το σύστημα να λειτουργήσει επαρκώς για τα επόμενα 5-10 χρόνια τουλάχιστον, μέχρι να κατασκευαστεί νέα μονάδα μεγάλης δυναμικότητας, η οποία θα εξυπηρετήσει την περιοχή η οποία αναπτύσσεται πολύ γρήγορα τουριστικά.

Το πρόβλημα που υπάρχει τώρα με την ανεξέλεγκτη ροή των λυμάτων στον ποταμό του Παλαικάστρου λύνεται με το σημαντικό αυτό έργο  και τίθεται και η λογική της οριστικής αντιμετώπισής του για τα επόμενα χρόνια.

Ένας από τους βασικούς στόχους που είχε θέσει η Δημοτική Αρχή από την αρχή της θητείας της, ήταν η επίλυση των προβλημάτων από την ανεξέλεγκτη διάθεση των λυμάτων σε ρέματα ή ποταμούς, η προστασία του περιβάλλοντος  με τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων δίδοντας επιπλέον την δυνατότητα εξασφάλισης ποσότητας νερού που χανόταν και χρησιμοποίησή τους για οποιαδήποτε καλλιέργεια.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ