18-3-2014. Επίσκεψη περιβαλλοντικής ομάδας α΄τάξης Γενικού Λυκείου Σητείας στο Φυσικό Πάρκο Σητείας.

18/03/2014 10:23  -  420 αναγνώσεις
εικόνα

Το Σάββατο  15 και την Κυριακή 16 Μαρτίου ομάδα μαθητών  της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης  της  1ης τάξης Γενικού Λυκείου Σητείας, επισκέφτηκαν Φυσικό Πάρκο Σητείας και φιλοξενήθηκαν στο Κέντρο Ενημέρωσης και  Φιλοξενίας του πάρκου.

Την πρώτη ημέρα έγινε η παρουσίαση του φυσικού πάρκου, όπου ενημερώθηκαν οι μαθητές για την γεωλογία , το οικοπεριβάλλον και την βιοποικιλότητα της περιοχής, καθώς και για την προσπάθεια ένταξης του Φυσικού  Πάρκου  Σητείας στο Ευρωπαϊκό δίκτυο Γεωπάρκων. Επίσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από μέλη  του Ορειβατικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Σητείας για την τεχνική της καταρρίχησης και την επαφή των παιδιών με τα υλικά που χρησιμοποιούνται την σπηλαιολογία και στις δραστηριότητες στο βουνό. 

Την Κυριακή  έγινε επίσκεψη στο πεδίο με περπάτημα  στο μονοπάτι της γεωδιαδρομής:  Καρύδι -  άνω Περιστεράς. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους γεώτοπους που συνάντησαν στην διαδρομή , για τις γεωλογικές δομές και τα πετρώματα, για την χλωρίδα και τα ενδημικά φυτά και τέλος παρακολούθησαν την ταινία για το Φυσικό Πάρκο Σητείας .

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα σχολεία όλων των βαθμίδων ότι μπορούν να οργανώσουν εκπαιδευτικές εκδρομές και δράσεις πεδίου, αξιοποιώντας όλες τις υποδομές και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για το Φυσικό Πάρκο Σητείας .