28.8.2014.Επιστολή του Δημάρχου Σητείας προς τον Υποδιοικητή της Υ.Π.Α. για την ολοκλήρωση των εργασιών του Δημοτικού Αερολιμένα Σητείας.

28/08/2014 12:01  -  466 αναγνώσεις

ΘΕΜΑ: Ολοκλήρωση εργασιών Δημοτικού Αερολιμένα Σητείας.

ΣΧΕΤ.: α) Το 4188/14-07-2014 έγγραφο του Δήμου Σητείας.

           β) Το 1384/δ/8/21-08-2014 έγγραφο ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδος.


Κύριε Διοικητά

    Όπως γνωρίζετε εντός των επόμενων μηνών ολοκληρώνεται η κατασκευή του νέου κτιρίου του Δημοτικού Αερολιμένα Σητείας. Δυστυχώς, όπως αναφέρεται στο (β) σχετικό έγγραφο της ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδος, στα πλαίσια της τρέχουσας εργολαβίας δεν προβλέπεται η εγκατάσταση διάταξης και εξοπλισμού αυτοματοποιημένου συστήματος ελέγχου αποσκευών (HBS) αλλά ούτε και εγκατάσταση διάταξης και μηχανήματος ελέγχου ογκωδών αποσκευών. Επιπλέον, υπάρχει η πρόθεση να χρησιμοποιηθεί ο πεπαλαιωμένος εξοπλισμός που χρησιμοποιείται σήμερα στο παλαιό κτίριο του Δημοτικού Αερολιμένα.

     Κατά την άποψή μας το γεγονός αυτό είναι απαράδεκτο και δε συνάδει με το μέγεθος και την προοπτική του εκτελούμενου έργου. Δεν είναι δυνατόν ένα κτίριο περίπου 9.500m2 να παραδίδεται σε χρήση με μία ξεπερασμένη τεχνολογία όσον αφορά τον έλεγχο αποσκευών, παρά το γεγονός ότι αυτό απαιτήθηκε από την Υ.Π.Α., προκειμένου να ικανοποιηθούν οι νεώτερες απαιτήσεις της Δ/νσης Ασφαλείας (Δ15) της ΥΠΑ και εγκρίθηκε με την αρ. πρωτ. Δ7/Γ/23334/3133/25.07.2011 απόφαση της Υ.Π.Α.

     Όπως γνωρίζετε, κατά την άφιξη του στον Δημοτικό Αερολιμένα Σητείας ο κ. Πρωθυπουργός εκδήλωσε προσωπικό ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο και ζήτησε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι υπολειπόμενες παρεμβάσεις.

     Δεν είναι δυνατόν να γίνονται εγκαίνια του νέου κτιρίου με παλαιάς τεχνολογίας μηχανήματα – ή ακόμη χειρότερα – να μην υπάρχουν μηχανήματα ελέγχου των χειραποσκευών.

     Τελειώνοντας, ήθελα να σας υπενθυμίσω παλαιότερη επιστολή μου, με την οποία σας ζητούσα να προβείτε άμεσα στην προμήθεια του απαραίτητου ξενοδοχειακού εξοπλισμού, ούτως ώστε το νέο κτίριο να είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες της σωστής και ασφαλούς λειτουργίας του από την επόμενη τουριστική περίοδο.

    Ευελπιστώντας για την ικανοποίηση των σωστών και δίκαιων αιτημάτων μας, αναμένουμε την απάντησή σας.

                                                               

                                                                                              Ο Δήμαρχος Σητείας

 

                                                                                              Θοδωρής Πατεράκης