29-7-2014.Συνάντηση Προέδρου ΔΟΚΑΣ με σύλλογο γονέων & Κηδεμόνων του Παιδικού Σταθμού Σητείας.

29/07/2014 13:10  -  489 αναγνώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

   Την Παρασκευή 25/7/2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του προέδρου του  Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας και αντιπροσωπείας  του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Παιδικού Σταθμού Σητείας , αποτελούμενη από την πρόεδρο, κυρία Μαριάννα Καβρουδάκη  και την ταμία , κυρία Μάγδα Γιαλιτάκη.

Οι εκπρόσωποι  του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κατέθεσαν τις απόψεις τους προφορικά και εγγράφως και μετέφεραν τις ανησυχίες των  γονέων.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την λειτουργία του παιδικού σταθμού, τις εγγραφές , το ύψος των τροφείων αλλά και θέματα που αφορούν την ασφαλή φοίτηση παιδιών σε αυτόν.

   Ο Δ.Ο.Κ.Α.Σ. από την πλευρά του επεξεργάζεται ένα μοντέλο σωστής λειτουργίας του παιδικού σταθμού, με γνώμονα την ασφαλή παρουσία των παιδιών σε αυτόν, την σωστή διαπαιδαγώγηση και την επαρκή σίτιση, πάντοτε μέσα στα πλαίσια της νόμιμης λειτουργίας του σταθμού.

   Ο παιδικός σταθμός της Σητείας σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα αριθμός 92( φεκ 41/7-2-1989.αρ 3) έχει άδεια να φιλοξενεί εβδομήντα παιδιά (70) ηλικίας από 2 έτων και έξι μηνών , με δυνατότητα τροποποίησης της ικανότητας φιλοξενίας   κατά 20%, αυξάνοντας τα παιδιά στον τελικό και  μη περαιτέρω  τροποποιήσιμο αριθμό των ογδόντα τεσσάρων (84).

   Ο Δ.ΟΚ.Α.Σ. στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει , ώστε να βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των πολιτών μέσα από το πολυσχιδές έργο που επιτελεί  , επεξεργάζεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον δήμαρχο Σητείας, την επαναλειτουργία και του δεύτερου παιδικού σταθμού του οποίου η άδεια λειτουργίας του είναι σε αναστολή από τον Σεπτέμβριο του 2008.

 

 

 

       Ο πρόεδρος του  Δ.Ο.Κ.Α.Σ.

 

 

             Λεωνίδας Τερζής