6-6-2014.Ολοκληρώθηκε στις 31 Μαϊου 2014 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας το πρόγραμμα Grundtvig στο οποίο συμμετείχε η ΜΑΔΕΣ Δήμου Σητείας.

06/06/2014 14:08  -  491 αναγνώσεις

Ολοκληρώθηκε στις 31 Μαϊου 2014 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας το πρόγραμμα Grundtvig στο οποίο συμμετείχε η ΜΑΔΕΣ του Δήμου Σητείας. Η διάρκεια του προγράμματος ήταν 2 έτη και αφορούσε τη Διαγενεακή Μάθηση ως εργαλείο για δια βίου μάθηση.

Διοργανωτής ήταν το Εθνικό Κολλέγιο Mihai Viteazul της Ρουμανίας, και συμμετείχαν σε αυτό το πρόγραμμα εκτός από την Ελλάδα και τη Ρουμανία αντιπροσωπίες από την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και την Τουρκία.

Σκοπός του προγράμματος ήταν η διεύρυνση της γνώσης για την διαγενεακή μάθηση στην Ευρώπη και η καλύτερη κατανόηση της σημαντικότητας του ρόλου των γονέων και των παππούδων στην ευρύτερη μάθηση και ανάπτυξη των παιδιών.

Η συμμετοχή της δεύτερης και τρίτης γενιάς της οικογένειας (των γονέων και των παππούδων) στην εκπαίδευση των παιδιών όχι μόνο βοηθώντας τους στις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις, αλλά μεταφέροντάς τους δεξιότητες για τη ζωή, αξίες, παραδόσεις, ιστορίες από την καθημερινότητα στο παρελθόν, από την ιστορία της οικογένειάς τους, παίζοντας μαζί, κλπ., αναπτύσσει τη αυτοεκτίμηση και την προσωπικότητα του παιδιού.

Στο πρόγραμμα κατατέθηκε η εμπειρία κάθε χώρας πάνω στο θέμα σε συνάρτηση με διαφορετικότητα της.

Ευχαριστούμε όλες και όλους που συμμετείχαν στην ομάδα έργου του προγράμματος για την πολύ καλή συνεργασία τους.

 

Ο πρόεδρος της Μ.Α.Δ.Ε.Σ.

 

Δάκης Τεrζής

fvtografia