27-11-2014. Μια Ξεχωριστή Θεατρική Παράσταση << Στην Κρήτη του Μίνωα>>(από τη Σχολική Σύμβουλο της 3ης ΠεριφέρειαςΛασιθίου)

28/11/2014 10:50  -  484 αναγνώσεις

Μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση

« Στην Κρήτη του Μίνωα»

Την Παρασκευή 21/11, οι μαθητές των Γ΄ & Δ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της Σητείας και του Παλαικάστρου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση με θέμα: « Στην Κρήτη του Μίνωα». Στην παράσταση, μέσα από το ταξίδι ενός εμπόρου από τη Συρία οι μικροί θεατές είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο μινωικό πολιτισμό.

«Ο Φοίνικας έμπορος από τη Συρία, καταφτάνει στην Κρήτη. Συναντά το Μίνωα, την οικογένειά του και από κει και πέρα «σαλπάρει» για ένα άλλο μαγευτικό ταξίδι στο λαβύρινθο του μινωικού πολιτισμού. Τοιχογραφίες ζωντανεύουν , θεριστές, ρυτοφόροι, επαγγελματίες της εποχής εκείνης παρελαύνουν μπροστά του. Αθλητές ακροβατούν στη ράχη του ταύρου και αναβιώνει ο μύθος του Θησέα. Θεοί φανερώνονται, ενώ παίρνει μέρος στη γιορτή της Μεγάλης Μητέρας….»

Συγχαρητήρια στους μικρούς πρωταγωνιστές και στις δασκάλες τους Αντιγόνη Γιαννουρή και Ντίνα Αναστασοπούλου, στη Διευθύντρια και σε όλους τους εκπαιδευτικούς του 3ου Δημοτικού Σχολείου που βοήθησαν στη διοργάνωση και στην υποδοχή των 200 μαθητών που παρακολούθησαν την παράσταση.

                                                    Η Σχολική Σύμβουλος 3ης Περιφέρειας Λασιθίου

                                                                       Πηνελόπη Ξαρλή

parastash