2.9.2014.Συγχαρητήρια επιστολή Δημάρχου στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

02/09/2014 13:04  -  437 αναγνώσεις

Αγαπητοί φοιτητές,

Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά για την εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μία δύσκολη και επίπονη προσπάθεια έφτασε στο τέλος της. Οι κόποι και οι θυσίες ετών δικαιώθηκαν. Τώρα ξεκινά μία νέα πολύ σημαντική περίοδος της ζωής σας. Νέες εμπειρίες, νέα ακούσματα, νέα ερεθίσματα, νέες γνωριμίες θα σας δώσουν τη δυνατότητα να διαμορφώσετε μία νέα εικόνα για τη ζωή, να δείτε από μία διαφορετική οπτική γωνία την καθημερινότητα, μακριά από το οικείο, προστατευτικό οικογενειακό περιβάλλον. Μη φοβηθείτε. Το γεγονός ότι αντέξατε και πετύχατε σε αυτό το δύσκολο εκπαιδευτικό σύστημα, αποδεικνύει, ότι διαθέτετε τα απαραίτητα αποθέματα - βιολογικά αλλά και ψυχικά, ώστε να αντιμετωπίσετε όλες τις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν.

Η κοινωνία μας ειδικά σήμερα έχει ανάγκη από ολοκληρωμένες προσωπικότητες, που θα συμβάλουν στην έξοδο από την κρίση, κρίση οικονομική αλλά και αξιών, που βιώνουμε.

Γίνετε ενεργοί φοιτητές, ενεργοί πολίτες. Αμφισβητήστε, αλλά κάνετε και τεκμηριωμένη κριτική σε ό,τι σας απασχολεί.  

Τα αποτελέσματα στο Δήμο Σητείας αποδεικνύουν για άλλη μία φορά, ότι μόνο σε ένα περιβάλλον κοινωνικής ηρεμίας και συναίνεσης, με συστηματική και σκληρή δουλειά επιτυγχάνονται τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

Συμμερίζομαι τη χαρά και την υπερηφάνεια των γονέων και των καθηγητών σας και δεσμεύομαι να διασφαλίσουμε τις συνθήκες εκείνες, που θα επιτρέψουν σε όλους εσάς, τους μελλοντικούς μας επιστήμονες, να ζήσουν, να εργαστούν και να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία.  

Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω και στους μαθητές και τις μαθήτριες που δεν μπόρεσαν να εισαχθούν σε κάποιο ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα, και να τους προτρέψω να μην απογοητεύονται, καθώς οι ευκαιρίες δεν εξαντλούνται στην παρούσα φάση, αρκεί να επιδείξουν πείσμα, επιμονή και προσήλωση στον στόχο τους.

Καλή δύναμη και πάντα επιτυχίες στη ζωή σας.

 

Ο Δήμαρχος Σητείας

Θοδωρής Πατεράκης