13/7/2011 ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

13/07/2011 10:15  -  633 αναγνώσεις

                         Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α


 Το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα Τρίτη 12 Ιουλίου σχετικά με την πρόταση του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το Νοσοκομείο Σητείας: 

 

                        Ψ Η Φ Ι Ζ Ε Ι 


 1.  Δηλώνει την αντίθεσή του στην πρόταση του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη λειτουργία του νοσοκομείου Σητείας η οποία εφόσον εφαρμοστεί θα οδηγήσει το Νοσοκομείο σε μαρασμό και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ως δευτεροβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα.

 2. Ενημερώνει την ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α. ότι μετά την πλήρη και κατ’επανάληψη ενημέρωση που είχε τόσο από το Δήμαρχο Σητείας όσο και από όλους τους φορείς της περιοχής, η δική του πρόταση-απαίτηση είναι να παραμείνει το Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Σητείας με αυτόνομη διοίκηση και να αναπτυχθεί βάση τον εγκεκριμένο Ο.Ε.Υ. του.

3. Να ζητήσει από θεσμικούς εκπροσώπους, μαζικούς φορείς και όλους όσοι συμμερίζονται τις θέσεις του να σταθούν στο πλευρό του με την ευχή και την ελπίδα ότι όλοι θα ενισχύσουν τον αγώνα του Σητειακού λαού για την ικανοποίηση του δίκαιου και λογικού αιτήματός του.

4. Στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων του νοσοκομείου όπως αυτά έχουν εκφραστεί με τις αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων.

5. Το δημοτικό συμβούλιο θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της αναγκαιότητας και εθνικής χρησιμότητας ύπαρξης αυτόνομου και οργανωμένου πόλου νοσοκομειακής φροντίδας στη Σητεία, την ανατολικότερη πύλη εισόδου της ευρωπαϊκής ένωσης. Κάθε άλλη εξέλιξη θα μας βρει δυναμικά αντίθετους και ο Σητειακός λαός δεν πρόκειται να συγχωρήσει την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που έχει κατακτήσει με αγώνες.

 

           Ο Δήμαρχος                   Ο Πρόεδρος                     Τα Μέλη