26/5/2011.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

26/05/2011 10:46  -  586 αναγνώσεις

Στη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας η οποία πραγματοποιήθηκε χθες 25 Μαϊου, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τα μέλη σχετικά με το νέο χάρτη υγείας  του Νομού  και το θέμα του Νοσοκομείου Σητείας με βάση και την ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής επιτροπής Διαβούλευσης που έχει ως ακολούθως:

 Το Νοσοκομείο Σητείας, έργο πρωτίστως του Λαού και της Πολιτείας είναι Ναός της Υγείας, αλλά και έργο υποδομής για ανάπτυξη, απασχόληση, προκοπή, παραμονή των κατοίκων στον τόπο τους και ως τέτοιο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπηρετεί όχι μόνο τις ανάγκες των κατοίκων του ακριτικού Δήμου μας, των επισκεπτών, του προσωπικού της μονάδας Αεροπορίας Ζήρου, της Ναυτικής Βάσης Κυριαμαδίου, της Σχολής Χωροφυλακής και των μαθητών του ΤΕΙ Κρήτης(τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας), αλλά και των κατοίκων της Νήσου Κάσου.(Υπάρχει προς τούτο η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ν. Κάσου).

Τα παραπάνω σε συνάρτηση με το ανάγλυφο της περιοχής που συνίσταται κυρίαρχα από ορεινούς όγκους, το κάκιστο οδικό δίκτυο, και τις χρονοβόρες προσεγγίσεις προς τα μεγάλα αστικά κέντρα καθιστούν αδήριτη την ανάγκη διατήρησης και αναβάθμισης του δευτεροβάθμιου χαρακτήρα του Νοσοκομείου Σητείας.

Ως εκ τούτου κάθε άλλη λογική η οποία θα οδηγεί σε βέβαιη υποβάθμιση του Νοσοκομείου, είτε υπό μορφή συγχώνευσης με άλλο ή άλλα του Νομού Λασιθίου είτε υπό μορφή ενιαίας Διοίκησης είτε όπως αλλιώς λέγεται, θα είναι ενέργεια εχθρική εις βάρος του λαού της περιοχής. Αλλά και παράνομη αφού θα αντίκειται και στην επιταγή του Συντάγματος κατά την οποία η προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας του πολίτη αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας.