10/6/2011.ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ Γ.Π.Σ. - Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π ΣΗΤΕΙΑΣ

10/06/2011 11:20  -  340 αναγνώσεις

ΘΕΜΑ : Χρηματοδότηση της μελέτης εναρμόνισης Γ.Π.Σ. – Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Σητείας..

 

  Όπως γνωρίζετε, στο νέο Δήμο Σητείας (που με βάση τις ρυθμίσεις του Καλλικράτη έχει προκύψει από τη συνένωση των πρώην Δήμων Σητείας, Ιτάνου και Λεύκης) είναι θεσμοθετημένα 3 διαφορετικά χωροταξικά σχέδια : Το Γ.Π.Σ. Σητείας, το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Ιτάνου και το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Λεύκης. Το μεν Γ.Π.Σ. Σητείας κλείνει σε λίγο 5 χρόνια από την ημερομηνία της θεσμοθέτησής του (οπότε με βάση την ισχύουσα Νομοθεσία και το Ν. 2508/1997 μπορεί να αναθεωρηθεί), ενώ το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Ιτάνου και το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Λεύκης θεσμοθετήθηκαν στα τέλη του 2009. Ο Δήμος μας λοιπόν είναι από τους ελάχιστους – αν όχι ο μοναδικός – σε πανελλαδικό επίπεδο που έχει σε όλη του την έκταση θεσμοθετημένα Γ.Π.Σ. – Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.

  Επειδή με βάση και πάλι τις ρυθμίσεις του Καλλικράτη απαιτείται στο νέο Δήμο Σητείας που έχει προκύψει μέσω των συνενώσεων να γίνει εναρμόνιση των 3 διαφορετικών Γ.Π.Σ. – Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. και δεδομένου ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφέρειας, σας παρακαλούμε εν’ όψει της κατάρτισης του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης για το έτος 2011 να προβλέψετε την εγγραφή πίστωσης 100.000 € που απαιτείται για την ανάθεση μελέτης εναρμόνισης των Γ.Π.Σ. – Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. του Δήμου Σητείας.

  Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε σχετική διευκρίνιση ή πρόσθετη πληροφορία.   

                                                                                                                                                               Με εκτίμηση,

     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

 

     ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ