10/6/2011. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Ε.Υ.Δ.Ε - Β.Ο.Α.Κ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Β.Ο.Α.Κ <<ΑΥΧΕΝΑΣ ΑΓΚΑΘΙΑ - ΣΚΟΠΗ>>.

10/06/2011 11:10  -  132 αναγνώσεις

ΘΕΜΑ : Ολοκλήρωση τμήματος Β.Ο.Α.Κ. «Αυχένας Αγκαθιά – Σκοπή».

 

  Όπως γνωρίζετε, οι εργασίες κατασκευής στο τμήμα του Β.Ο.Α.Κ. από Αυχένα Αγκαθιά μέχρι Σκοπή έχουν σταματήσει εδώ και ένα περίπου χρόνο εξαιτίας προβλημάτων με τον ανάδοχο του έργου. Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας, αφού με την ολοκλήρωσή του θα εγκαταλειφθεί η παλαιά χάραξη που ομολογουμένως αποτελεί το χειρότερο και πλέον επικίνδυνο τμήμα του Εθνικού οδικού δικτύου της Κρήτης. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε η κοινή γνώμη και οι φορείς της περιοχής μας τελούν σε αγωνιώδη αναμονή για την εξέλιξη και εν τέλει ολοκλήρωση του εν λόγω έργου και δεδομένου του μεγάλου χρονικού διαστήματος που έχει παρέλθει από την ουσιαστική διακοπή του, όλο και πληθαίνουν οι φωνές ανησυχίας αλλά και αγανάκτησης για τη στασιμότητα που παρατηρείται. Φωνές, οι οποίες μόνο αδικαιολόγητες δεν είναι, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα έργο που δημοπρατήθηκε προ οκταετίας (!) και έχουμε φτάσει σήμερα το 2011 να χρησιμοποιούμε εμείς και οι επισκέπτες της πόλης μας τον παλιό επικίνδυνο (και υπό κατάρρευση σε αρκετά του σημεία) Εθνικό δρόμο, πληρώνοντας κόστος σε χρονικές καθυστερήσεις και ταλαιπωρία που ενίοτε συνοδεύονται και από φόρο αίματος λόγω των συχνών τροχαίων ατυχημάτων που έρχονται ως συνέπεια της στενότητας και της κακής χάραξης του δρόμου.

 

  Παρακαλούμε λοιπόν για την γραπτή σας προς εμάς ενημέρωση για το εν λόγω θέμα, αναφορικά δηλαδή με τις ενέργειες επαναδημοπράτησης του έργου, τις διαθέσιμες πιστώσεις, το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα της κατασκευής του, κλπ. προκειμένου με τη σειρά μας να ενημερώσουμε τους πολίτες και τους φορείς της Σητείας για την πορεία του σημαντικότερου οδικού έργου της περιοχής μας. Παράλληλα, σας ζητούμε συνάντηση εργασίας σε ημερομηνία που θα καθορίσετε εσείς στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, προκειμένου να συζητήσουμε θέματα που έχουν σχέση με τα υπόλοιπα οδικά έργα της περιοχής μας (π.χ. Ανατολική Παράκαμψη Σητείας όπου υπάρχει έτοιμη μελέτη, κλπ.).   

            Με εκτίμηση,

     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

 

    ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ