21/3/2011.Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ

21/03/2011 08:55  -  596 αναγνώσεις

Αγαπητοί μου, φίλες και φίλοι

 

      Η πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το νέο εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας, που προωθεί συγχωνεύσεις – καταργήσεις και υποβιβασμούς σχολικών μονάδων, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Παραστάσεις διαμαρτυρίας, συλλαλητήρια, καταλήψεις σχολείων, αναστατώνουν πλείστα όσα διαμερίσματα της χώρας, όπως το γειτονικό μας Ηράκλειο και άλλα.

Οι αντιδράσεις αυτές είναι ίσως ως ένα βαθμό δικαιολογημένες αν σκεφθεί κανείς ότι, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι 1.523 σχολικές μονάδες (δημοτικά, νηπιαγωγεία) γίνονται 672 και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση 410 σχολικές μονάδες συγχωνεύονται σε 205.

Παρά ταύτα,  εμείς ο Δήμος μας, με σοβαρή και μεθοδική δουλειά, με υποβολή των κατάλληλων προτάσεων και στοιχείων, σε συνεργασία με τους προϊσταμένους της δημόσιας εκπαίδευσης σε νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο, καταφέραμε να αποφύγουμε ανατροπές στο υπάρχον καθεστώς της δομής των σχολείων μας και να διατηρήσουμε αδιατάρακτη τη μαθητική κοινότητα της περιοχής  μας.

Η μόνη αλλαγή που έγινε στην περιοχή του Δήμου Σητείας είναι η συγχώνευση του μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου Τουρλωτής με το τετραθέσιο της Σφάκας.

     Με την ευκαιρία, είμαι επίσης στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι καταφέραμε με συντονισμένες προσπάθειες μας να εγκριθεί η ίδρυση Εσπερινού Λυκείου στη Σητεία. Το πνεύμα δικαίου επιβάλλει να σας γνωρίσω ότι ο αγώνας για τη δημιουργία του ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Εμείς συνεχίσαμε και ολοκληρώσαμε επιτυχώς τον αγώνα αυτό.

 

 

      Όσον αφορά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και πάλι ευρίσκεται προ των πυλών. Τμήματα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι που έμειναν κενά από φοιτητές καταργούνται , ενώ  κύμα συγχωνεύσεων θα αλλάξει ριζικά το χάρτη της ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης.

Είμαστε σε εγρήγορση, όχι μόνο να προστατεύσουμε το Τ.Ε.Ι μας, αλλά να πείσουμε για την ανάγκη δημιουργίας δεύτερης σχολής  Τ.Ε.Ι στην πόλη μας.

 

Φίλες και Φίλοι,

 

Όπως έχω τονίσει η επικοινωνία μου μαζί σας σε πρώτο πρόσωπο και η σχέση μου με όλους εσάς διέπεται και θα διέπεται πάντα από την εντιμότητα, τις καθαρές κουβέντες, που χαρακτηρίζουν τους Στειακούς.

Οφείλω ως εκ τούτου να σας ενημερώσω ότι σε όλες τις παραπάνω προσπάθειές μας,   είχαμε αρωγό, συμπαραστάτη που ενίσχυε τις θέσεις και προτάσεις μας, τον συμπατριώτη μας Γραμματέα και Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Λασιθίου κ. Μιχάλη Καρχιμάκη.

 

 

                                                                                Ο Δήμαρχός σας                

                                                                              Θοδωρής Πατεράκης