9/6/2011.ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΚΩΣΤΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ -ΑΝΤΑΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 8/6/2011

09/06/2011 13:54  -  201 αναγνώσεις

Φίλες και Φίλοι,

 

Η καταξίωση του ανθρώπου δεν έρχεται από τίτλους και τύπους, αλλά περνά μέσα από μια πλούσια και πολυσχιδή προσφορά στα πολιτιστικά, κοινωνικά και εθνικά πράγματα του τόπου.

Και ο Κωστής Φραγκούλης, σπάνιο πρότυπο πνευματικής εργατικότητας και πολιτιστικής δημιουργίας, που έγραψε τους τελειότερους στίχους από την εποχή του Κορνάρου κατά το Θεοχάρη Δετοράκη, που <<με παραδοσιακή δημοτική έκφραση περιέσωσε μεγάλο μέρος του παλιού γλωσσικού θησαυρού της Κρήτης>> κατά  τον Στυλιανό Αλεξίου, ο Κωστής Φραγκούλης που πιστά υπηρέτησε τα κρητικά γράμματα, την παράδοση και τον πολιτισμό της Κρήτης, όχι απλώς κέρδισε την καταξίωση, αλλά πέρασε στην αιωνιότητα.

Συγχαρητήρια στον Σχολικό Σύμβουλο Νομού Λασιθίου και στο Σύνδεσμο Φιλολόγων του Νομού που τιμούν άξιους τιμής ανθρώπους.

Ο Δήμος Σητείας ολόψυχα συμμετέχει στην απόδοση τιμής στον υπεραιωνόβιο έφηβο που <<η Κρητική του ψυχή ανέδωσεν λαμπρούς στίχους>> κατά τον Μενέλαο Παρλαμά.

Συγχαρητήρια σ΄ όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, την κυρία Πλεξουσάκη και όλους όσους συνέβαλαν στην   επιτυχία της εκδήλωσης.