10/5/2011.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

10/05/2011 09:50  -  504 αναγνώσεις

                                        Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων, οι παιδικές κατασκηνώσεις του Υπουργείου, που βρίσκονται στο Σούνιο Αττικής, θα λειτουργήσουν και φέτος εντελώς δωρεάν, εκτός των εξόδων των εισιτηρίων μετακίνησης που θα βαρύνουν τους κατασκηνωτές.

Δικαίωμα συμμετοχής στις κατασκηνώσεις έχουν τα παιδιά των υπαλλήλων ή συνταξιούχων του Υπουργείου καθώς και των αγροτών (γεωργών –δασεργατών και ψαράδων) από όλη την χώρα, βάσει των αιτήσεων που θα υποβάλλουν οι γονείς και εφόσον είναι:

  • Ηλικίας 7 έως 15 ετών βεβαιουμένης με πιστοποιητικό γέννησης (παιδιά που γεννήθηκαν από το 1996 έως και το 2004). Αιτήσεις χωρίς το πιστοποιητικό γέννησης θα απορρίπτονται.
  • Δεν πάσχουν από κάποια μεταδοτική ή ψυχική αρρώστια, ή κάποιο άλλο αίτιο το οποίο θα τα εμποδίσει να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της κατασκήνωσης όπως π.χ. το κολύμπι, το τρέξιμο. Το γεγονός αυτό θα αποδεικνύεται από σχετική γνωμάτευση ιατρού. Τα παιδιά των αγροτών (γεωργών, κτηνοτρόφων, κ.λ.π.) θα χρειαστούν και μια βεβαίωση από την Κοινότητα, το Συνεταιρισμό, Αγροτικό ή δασικό Σύλλογο που ανήκουν οι γονείς, ότι πράγματι αυτοί είναι αγρότες. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής  Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο.