25/10/2011. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΣΙΤΑ ΖΩΑ.

25/10/2011 11:29  -  1067 αναγνώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ

Πληροφορούμε τους αγαπητούς μας συμπολίτες ότι τόσο μέσα στα όρια του σχεδίου πόλης όσο και των χωριών, δεν επιτρέπεται η διατήρηση σκύλων σε ταράτσες,  μπαλκόνια, και αυλές, παρά μόνο εντός των κατοικιών. (μέχρι 2 ανά διαμέρισμα)

Επίσης παράνομη είναι και η εκτροφή οικόσιτων  ζώων, (κότες , κατσίκες, κ.α.) εντός των ορίων πόλεων και χωρίων και ως και 50μ. περιμετρικά αυτών.

Παρακαλούνται οι παραπάνω ιδιοκτήτες να τα απομακρύνουν διότι αφενός παρενοχλούν τους γείτονες τους και ο Δήμος γίνεται δέκτης πολλών παραπόνων, και αφετέρου, διότι δημιουργούν γενικά προβλήματα καθαριότητας, ηχορύπανσης και αισθητικής.

Έντονο είναι και το πρόβλημα με τα περιττώματα των σκύλων που βρομίζουν καθημερινά τους δρόμους της πόλης.  Παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να τα μαζεύουν, όπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες πόλεις του κόσμου.

Παρακαλούμε τέλος όλους τους συμπολίτες μας να επιδείξουν ευαισθησία στα θέματα αυτά, να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση τους  και να μην επιτρέπουν να επαναλαμβάνονται  φαινόμενα αυτού του είδους που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής ολόκληρης της τοπικής μας κοινωνίας. 

 Από πλευράς των υπηρεσιών του Δήμου, η υπηρεσία καθαριότητας θα αναλάβει ανάλογη δράση και η Δημοτική αστυνομία θα φροντίζει να τηρούνται τα παραπάνω, αρχικά με ειδοποίηση αλλά και  με πρόστιμα για όσους δεν συμμορφώνονται.