24/2/2011. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

24/02/2011 12:03  -  557 αναγνώσεις

   Αγαπητοί μου, φίλες και φίλοι

 

   Η οικονομική δυσπραγία που κατατρέχει τη χώρα δεν θα μπορούσε να αφήσει ανέγκιχτη την τοπική οικονομία και ούτε φυσικά τον εμπορικό κόσμο, της περιοχής του Δήμου μας, ο οποίος περνά κι αυτός δύσκολες ώρες.

    Κάτω απ΄ αυτές τις συνθήκες θεώρησα αυτονόητη την άμεση ανταπόκρισή μου στο αίτημα για μια συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων με τους εκπροσώπους του εμπορικού συλλόγου, κ.κ. Βασιλάκη Μιχ. Κοκκινάκη Μίνωα και Συμεωνίδη Κώστα, η οποία και έγινε στο Δημοτικό Κατάστημα στις 16 Φεβρουαρίου.

    Από τη συζήτηση που έγινε σε θερμό, συμπαθές και συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα, βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα, για το τι θα πρέπει όλοι και ο Δήμος να κάνουμε, για να τονωθεί η τοπική αγορά.

   Πρέπει όλοι οι παλαιότεροι και οι νεώτεροι να καταλάβουμε ότι η ύπαρξη και λειτουργία αυτής της παραδοσιακής αγοράς της πόλης μας, είναι σύμφυτη με την ίδια την πόλη και την ιστορία της. Η διατήρησή της δεν αφορά μόνο τους ιδιοκτήτες αυτών των μικρών καταστημάτων και τους εργαζόμενους σ΄ αυτά, αλλά όλους εμάς, αφού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εικόνα της ίδιας της πόλης, την παράδοση της Σητείας, ένα από τα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν και που έτσι έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση ντόπιων και ξένων.

   Γι΄ αυτό όλοι οφείλουμε, στην πόλη που αγαπάμε να στηρίξουμε αυτήν την αγορά. Οι μεν καταστηματάρχες προσέχοντας την ποιότητα, τις υπηρεσίες, τις τιμές και εμείς οι πολίτες δείχνοντας την προτίμησή μας και την εμπιστοσύνη μας σ΄ αυτούς.

   Ο Δήμος από την πλευρά του, για την ενίσχυση αυτής της προσπάθειας, παράλληλα με την πίεση για την ολοκλήρωση των έργων στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο, των έργων οδοποιϊας και όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, θα αναθέσει άμεσα, με εντολή μου, την εκπόνηση μελέτης για την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής της αγοράς.

   Αυτό θα γίνει σε συνδυασμό με προϋπάρχουσα μελέτη μικρής κλίμακας για τμήμα της ίδιας περιοχής, η οποία και θα επικαιροποιηθεί.

   Η μελέτη αυτή στο σύνολό της, όταν ολοκληρωθεί, θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, δηλαδή στην κρίση και τη γνώμη του λαού και οπωσδήποτε και των φορέων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου.

   Η υλοποίηση αυτής της μελέτης θα αναδείξει το ιστορικό κέντρο της πόλης, θα το καταστήσει χώρο περιπάτου και αναψυχής και έτσι θα αυξήσει την επισκεψιμότητα της περιοχής, γεγονός που θα έχει ευεργετική επίδραση στην κίνηση αγοράς στο σύνολό της.

Φίλες και Φίλοι

   Στρέφοντας το βλέμμα στο παρελθόν, την κοινή μας καταγωγή και τους κοινούς αγώνες, θα ενισχύουμε καθημερινά και τους σημερινούς δεσμούς μεταξύ μας, την αλληλοβοήθεια, την αλληλοϋποστήριξη, ώστε πιο ανώδυνα να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητάς μας.

   Σήμερα περισσότερο από ποτέ γίνεται επίκαιρο το προεκλογικό μας σύνθημα ΄΄ όλοι για ένα και ένας για όλους΄΄.

 

 

 Ο Δήμαρχός σας

Θοδωρής Πατεράκης