1/11/2011.ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 26ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

01/11/2011 09:14  -  832 αναγνώσεις

Στις 26 Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας κατά την οποία εγκρίθηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω θέματα:

 Εγκρίθηκε ομόφωνα η εκτέλεση του έργου: <<Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 Παλαικάστρου προϋπολογισμού 85.000€. Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος κ. Πατεράκης δημιουργείται ένα αθλητικό κέντρο στην περιοχή γύρω από το γυμνάσιο Παλαικάστρου που συμπεριλαμβάνει γήπεδο μπάσκετ, βόλευ, γήπεδο 5Χ5 και υπάρχει χώρος για δημιουργία μιας ακόμη αθλητικής εγκατάστασης, πιθανόν γηπέδου τένις, προβλέπεται δε σε επόμενη φάση η περιμετρική πεζοδρόμηση και η τοποθέτηση κερκίδων.

 Εγκρίθηκε  ομόφωνα η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σητείας και της Δ.Ε.Υ.Α Σητείας με σκοπό την χρηματοδότηση μελέτης για την αναβάθμιση του βιολογικού Σητείας (τριτοβάθμιας επεξεργασίας) και στη συνέχεια τη διανομή του νερού για άρδευση στην περιοχή δυτικά του αεροδρομίου.

Η μετατροπή του Βιολογικού από δευτεροβάθμιας επεξεργασίας σε τριτοβάθμιας επεξεργασίας θα επιτρέψει την αξιοποίηση του ανακτημένου νερού από την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων σε νερό για άρδευση.  Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο διότι  με τον τρόπο αυτό   αξιοποίησης, θα έχομε εξοικονόμηση νερού (για  άρδευση),  προστασία του περιβάλλοντος καθώς και δυνατότητα  άρδευσης   βιολογικών καλλιεργειών.

 Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Σητείας και Δ.Ε.Υ.Α.Σ για χρηματοδότηση, εγκατάσταση, επεξεργασία βιολογικών στις κοινότητες Χαμεζίου Λάστρου, Μέσα Μουλιανών και Μαρωνιάς.

  Εγκρίθηκε  ομόφωνα ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του  ΔΟΚΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ