13-9-2011. Μήνυμα του Δημάρχου Σητείας κ.Θοδωρή Πατεράκη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2011-2012

13/09/2011 11:23  -  867 αναγνώσεις

image

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα ήθελα να ευχηθώ σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς μία πολύ καλή και δημιουργική χρονιά. Η έναρξη της σχολικής χρονιάς συντελείται στην κρισιμότερη για τη χώρα μας συγκυρία. Το σημαντικό όμως είναι να υπερνικάμε τις δυσκολίες με θετικό πνεύμα και συλλογική προσπάθεια.

Αγαπητοί /τές μαθητές , μαθήτριες,

Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την έναρξη του αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης και της προόδου με την παράλληλη διαμόρφωση και πολύπλευρη ολοκλήρωση της προσωπικότητας. Σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι της γνώσης η Πολιτεία, η Εκπαιδευτική Κοινότητα, οι Γονείς είναι αρωγοί και συνοδοιπόροι.

Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί,

Οι απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής καθιστούν την παιδεία ως ένα από τα πιο σημαντικά αγαθά και πρωταρχικό παράγοντα ανάπτυξης και ευημερίας συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών ικανών να αντεπεξέλθουν στις σύγχρονες προκλήσεις. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, καλείστε κάτω από αντίξοες συνθήκες,  να διαδραματίσετε σημαντικό ρόλο στη διαπαιδαγώγηση των νέων. Αποτελώντας εσείς το μοχλό και την ψυχή του εκπαιδευτικού συστήματος, η προσωπική σας συμβολή στη μετατροπή του σχολείου σε ένα χώρο ελκυστικό που να δημιουργεί ζήλο για μάθηση, που να εμπνέει και να διεγείρει τον ενθουσιασμό για ανάληψη πρωτοβουλιών και δημιουργική έκφραση, είναι καθοριστική!

Αγαπητοί Γονείς,

Κατανοώντας τις ελπίδες, τις ανησυχίες, τα όνειρα σας, για μία ποιοτική και σύγχρονη παιδεία θα ήθελα να υπογραμμίσω, ότι θεωρώ χρέος όλων μας, όσων εμπλεκόμαστε στην εκπαιδευτική διαδικασία να σας στηρίζουμε και να αφουγκραζόμαστε καθημερινά τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς σας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και δράσεις.

Ο Δήμος Σητείας σε συνεργασία με όλους τους φορείς θα είναι διαρκώς στο πλάι κάθε σχολικής κοινότητας προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της.

Εύχομαι υγεία, δύναμη και καλή πρόοδο!

Καλή σχολική χρονιά!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ