17/2/2011.Συνάντηση Δημάρχου με Εμπορικό Σύλλογο Σητείας

17/02/2011 13:47  -  546 αναγνώσεις

   Ο Εμπορικός Σύλλογο Σητείας συναντήθηκε την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, με το Δήμαρχο Σητείας κ. Θοδωρή Πατεράκη, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν τον τομέα τους.

  Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Μιχάλης Βασιλάκης και τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου κ. Συμεωνίδης και κ. Κοκκινάκης υπέβαλαν στον Δήμαρχο πλήθος γενικών αιτημάτων  που τους απασχολούν , καθώς και θεμάτων που αφορούν άμεσα το σύλλογο των εμπόρων Σητείας και την τόνωση της αγοράς της Σητείας.

   Συνοπτικά τα αιτήματα αφορούσαν το σταθερό φορολογικό σύστημα, το ενιαίο Φ.Π.Α και η μείωσή του, η μείωση των τιμολογίων των (ΔΕΚΟ) Δ.Ε.Η. κ.λ.π., η μείωση του κόστους επιτοκίων των πιστωτικών καρτών σε μονοψήφιο αριθμό, το σταθερό ωράριο καταστημάτων (με δικαίωμα απόφασης των εμπορικών συλλόγων κατά τόπους), άμεση παράταση και διευκόλυνση όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, πάταξη του παραεμπορίου και παράνομων παζαριών, έλεγχος των τιμών της λαϊκής αγοράς, μείωση εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων καθώς και η μείωση των ενοικίων των επαγγελματικών χώρων.

  Ο Πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου στην πορεία της συζήτησης ζήτησαν την συμπαράσταση του Δημάρχου σε επίπεδο Δήμου και Περιφέρειας, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα που έχουν ανακύψει στην αγορά λόγω οικονομικής κρίσης καθώς και εξεύρεσης λύσεων προκειμένου να ανακάμψει η αγορά της Σητείας.

  Η ολοκλήρωση των αναπτυξιακών έργων, το Αεροδρόμιο, το λιμάνι, η προώθηση του τουρισμού κρουαζιέρας, η δημιουργία δεύτερου τμήματος Τ.ΕΙ., η προώθηση του Σχεδίου Πόλης περιοχής Κολονέλου, αποφασίζοντας την χρηματοδότηση πράξης εφαρμογής, η αισθητική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της πόλης και της χερσαίας ζώνης του λιμανιού ήταν τα θέματα που αναλώθηκαν στην πορεία της συζήτησης και τα οποία αποτελούν προϋποθέσεις ανάπτυξης  της περιοχής αλλά και τόνωσης της τοπικής αγοράς.

Ο Δήμαρχος Σητείας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του εμπορικού συλλόγου για την αυτονόητη συμπαράσταση και βοήθειά του για όλα τα αιτήματα του συλλόγου και δήλωσε πάντα διαθέσιμος σε ότι χρειαστούν.

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ