31/10/2011.ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ΕΛΜΕΠΑ).

31/10/2011 13:26  -  781 αναγνώσεις

ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ                                                                        

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΗΤΕΙΑΣ

 

                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Την Πέμπτη 27.10.2011, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων συμμετοχής της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος και Ακτών (ΕΛΜΕΠΑ), σε όλους τους εθελοντές, οι οποίοι συμμετείχαν στον καθαρισμό της παραλίας της πόλης μας, στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών στην Ελλάδα (17.09.2011).

Ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε προσωπικά όλους τους συμμετέχοντες τονίζοντας ότι η συμμετοχή όλων και ιδιαίτερα των μικρών μαθητών σε δράσεις με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, είναι πολύ σημαντικές και αποτελούν μία ευχάριστη νότα αισιοδοξίας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Εν συνεχεία ανέφερε ότι, σε αυτή την περίοδο της δύσκολης οικονομικής και κοινωνικής συνοχής, ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ αποτελεί φωτεινή ελπίδα αλλά και τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η προαγωγή της συνεργατικότητας, της αλληλεγγύης και της ενεργούς δράσης εντός του κοινωνικού συνόλου.

Οι Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας και ο κ. Δήμαρχος δράττοντας της ευκαιρίας, αντάλλαξαν απόψεις με τους παρευρισκόμενους σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος δίνοντας βαρύνουσα σημασία στην προσπάθεια η οποία πρέπει να καταβληθεί από όλους (Υπηρεσίες, Φορείς, Πολίτες), προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αξίζει, τέλος να σημειωθεί η πρόταση της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας για δημιουργία Μητρώου Εθελοντών όπου θα έχουν τη δυνατότητα να εγγράφονται ιδιώτες εθελοντές, ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος, οι οποίοι επιθυμούν να συμβάλουν εμπράκτως στη βελτίωση της καθημερινότητας εντός του αστικού ιστού της πόλης μας.

 

 

                      Ο Αντιπρόεδρος                                     Ο Πρόεδρος

            Δημοτικής Κοινότητας Σητείας          Δημοτικής Κοινότητας Σητείας

 

                   Μάνος Ροδανάκης                           Γιάννης Σφενδουράκης