10/11/2011.ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ <<ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΣΗΤΕΙΑΣ>>.

10/11/2011 12:00  -  784 αναγνώσεις

                                                                      ΠΡΟΣ : Περιφέρεια Κρήτης

                                                                                Δ/νση Τεχνικών Έργων

ΘΕΜΑ : Ανατολική παράκαμψη Σητείας.

   Σε συνέχεια προφορικών μας συνεννοήσεων, επανερχόμαστε στο θέμα του έργου ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΣΗΤΕΙΑΣ ζητώντας σας να μας παράσχετε μια λεπτομερέστερη έγγραφη ενημέρωση για την εξέλιξη και την προοπτική του έργου, ώστε από την πλευρά μας να ενημερώσουμε το Δημοτικό μας Συμβούλιο.

  Όπως γνωρίζετε, από τα μέσα της 10ετίας του ‘90 έχει ολοκληρωθεί η οριστική μελέτη του έργου, που συνδέει την Εθνική οδό Σητείας – Αγ. Νικολάου από τη θέση Γκέλα - Σαραντάπηχος μέχρι την Επαρχιακή οδό Σητείας – Παλαικάστρου στον οικισμό Αγ. Φωτιάς. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό για την περιοχή μας έργο, που μετά την υλοποίησή του θα καταστεί δυνατή η εκτροπή της κυκλοφορίας του μεγάλου αριθμού των οχημάτων που κατευθύνονται (ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες) από και προς  Παλαίκαστρο – Ζάκρο - Ξερόκαμπο, αλλά και προς Μακρύ Γυαλό - Ιεράπετρα κλπ. εκτός της πόλης της Σητείας. Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, η Πολιτεία δεν προχώρησε τουλάχιστον στις απαλλοτριώσεις για την εξασφάλιση της απαιτούμενης γης με συνέπεια η εφαρμογή της μελέτης να καταστεί δυσχερής ή και αδύνατη, αφού στο μεσοδιάστημα από τότε μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις (κτίρια, κλπ.) οι οποίες ενδεχομένως να επηρεάζουν τη χάραξη της μελλοντικής οδού. Αυτός εξάλλου ήταν και ο λόγος που στο πρόσφατο παρελθόν έγιναν και κάποιες προσπάθειες τροποποίησης της χάραξης της οδού, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα αποδειχθούν και αυτές μάταιες αν δεν προχωρήσουν τουλάχιστον οι αναγκαίες απαλλοτριώσεις.

  Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι η Περιφέρεια Κρήτης ενέγραψε στον προυπολογισμό της ποσό για τη χρηματοδότηση της επικαιροποίησης της μελέτης. Σας παρακαλούμε λοιπόν όπως μας γνωστοποιήσετε το χρόνο έναρξης της επικαιροποίησης, το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής της, τη δυνατότητα ένταξης του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα κατασκευής, κλπ. ώστε να ενημερωθούμε για την πορεία και τη δυνατότητα υλοποίησης αυτού του πολύ σημαντικού οδικού έργου για την περιοχή μας.

                                                                  

                                                                        Με εκτίμηση,

                                                                Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

                                                                ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ