14/3/2011. Ευχαριστήριο Δημάρχου Σητείας στους οργανωτές και στους συμμετέχοντες στο Καρναβάλι 2011

14/03/2011 08:18  -  557 αναγνώσεις

        Στον απόηχο του Στειακού Καρναβαλιού

 

  Οι εκδηλώσεις της περιόδου της Αποκριάς στο Δήμο μας τελείωσαν. Εκφράζοντας πιστεύω τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή οργάνωσή τους.

  Τα μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής κοινότητας Σητείας για την – παρά τη βροχή - πετυχημένη εκδήλωση της Τσικνοπέμπτης,

 την ομάδα των Κατσουλοχαέρολα για την οργάνωση του παιγνιδιού του <<κρυμμένου θησαυρού>> για μεγάλους(συμμετείχαν 400 συμπολίτες μας-ηλικίας 17 έως 60 ετών).

  την ομάδα των Σκακιδώρων εκπαιδευτικών (Δάσκαλοι) για την διοργάνωση του Κρυμμένου θησαυρού για παιδιά,

  το Δ.Σ. της δημοτικής κοινότητας, το θέατρο Σητείας, τους εθελοντές κατασκευαστές των αρμάτων που οργάνωσαν τις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου, τους καρναβαλιστές που έδωσαν μια διαφορετική χαρούμενη νότα στις εκδηλώσεις (παρέλαση  και αλευρώματα) της Κυριακής, τους εθελοντές της Ε.Δ.Ε.Α.Κ που ήταν συνεχώς παρόντες σ΄ όλες τις εκδηλώσεις.

  Ευχαριστώ τον κάθε πολίτη για τη συμμετοχή του, τους νέους μας από την πόλη και τα χωριά, την κάθε οικογένεια χωριστά και ιδιαίτερα τη Σητειακιά μάνα , που οι καθημερινές της ασχολίες δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να προετοιμάσει και να συνοδεύσει τα παιδιά της στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου.

  Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια.

Σ΄αυτούς, ίσως, τους ελάχιστους που πιθανόν επικαλούμενοι την κακή οικονομική κατάσταση θα πουν, τι τα θέλαμε όλα αυτά, έχω να πω ότι δεν θα πρέπει εξ΄ αιτίας ακόμη και της φτώχειας μας να μη προσφέρουμε κάτι καλό και ευχάριστο στην πόλη. Εξ άλλου όπως είπε και ο Περικλής: <<Ακόμη και για το πνεύμα επινοήσαμε πλήθος αναπαύσεις από τους κόπους, τελώντας με καθιερωμένο τρόπο, αγώνες θυσίες και δημόσιες τελετές σ΄ όλη τη διάρκεια του έτους και απολαμβάνοντας ο καθένας το δικό του σπιτικό: Η καθημερινή απόλαυση αυτών αποβάλλει τη δυσάρεστη διάθεση και δίνει κουράγιο για το δύσκολο αγώνα της ζωής>>.