13-9-2011. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ Κ. ΘΟΔΩΡΗ ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΠΡΟΣ Δ/ΝΤΗ Ε.Υ.Δ.Ε. - Β.Ο.Α.Κ. ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΣΗΤΕΙΑΣ

13/09/2011 09:09  -  963 αναγνώσεις

ΘΕΜΑ:  Ανατολική παράκαμψη Σητείας.

Όπως σας είναι γνωστό, από τα μέσα της 10ετίας του ’90 έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του έργου ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΣΗΤΕΙΑΣ. Πρόκειται για ένα έργο που προγραμματίστηκε, ώστε με την υλοποίησή του να εκτραπεί η κυκλοφορία του μεγάλου αριθμού (ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες) των οχημάτων που κατευθύνονται κυρίως από και προς Παλαίκαστρο – Ζάκρο – Ξερόκαμπο, κλπ. εκτός της πόλης της Σητείας. Έκτοτε, ουδέποτε προχώρησαν οι επακόλουθες ενέργειες (απαλλοτριώσεις, κλπ.) προκειμένου να εξασφαλιστεί τουλάχιστον η απαιτούμενη γη για την υλοποίηση του έργου.

Όπως ήταν φυσικό, στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την ολοκλήρωση της μελέτης μέχρι σήμερα, στην περιοχή εκτέλεσης του έργου έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις (κτίρια, κλπ.), οι οποίες ενδεχομένως να επηρεάζουν ελάχιστα τη χάραξη της μελλοντικής οδού.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2010 μεταξύ του τότε Δημάρχου Σητείας και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου μας με τον τότε Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης κ. Καρούντζο, είχε μεταξύ άλλων συζητηθεί η αναγκαιότητα επικαιροποίησης της εν λόγω μελέτης προκειμένου να καταστεί ακολούθως δυνατή η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την υλοποίησή του, προς τούτο λοιπόν συμφωνήθηκε η διαβίβαση της μελέτης στη Δ.Μ.Ε.Ο. ώστε να επικαιροποιηθεί.

Επειδή έκτοτε δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για τις ενέργειες που έχουν γίνει σχετικά με την επικαιροποίηση της μελέτης του συγκεκριμένου έργου, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, αν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες επικαιροποίησης της μελέτης, το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους κλπ., προκειμένου να αποκτήσουμε μία καθαρή εικόνα για την πορεία και τη δυνατότητα υλοποίησης αυτού του εξαιρετικά σημαντικού αναπτυξιακού έργου υποδομής για την ευρύτερη περιοχή μας.

Εν αναμονή της απάντησής σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

                                                                                    Με εκτίμηση,

                                                                             Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

  

                                                                            ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ