1/11/2011.ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΖΩΗΣ Ο ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ.

01/11/2011 11:33  -  688 αναγνώσεις

Στο τέλος ενός ταξιδιού ζωής φτάνει αύριο Τετάρτη ο Σερραίος μαραθωνοδρόμος Γιάννης Φιλιππίδης.

Ο 55 χρόνος μαραθωνοδρόμος, συγκινημένος από συνανθρώπους μας που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, από τις 5 Μαϊου ξεκίνησε ένα ταξίδι – αγώνα μεταλαμπάδευσης ιδεών, σε όλους τους Νομούς της Ηπειρωτικής Ελλάδας με σκοπό να φτάσει στην Κρήτη.

Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι να μεταφέρει, μηνύματα ευαισθητοποίησης στην νεολαία, στους πολίτες και στις τοπικές αρχές πάνω στη δωρεά οργάνων, την εθελοντική αιμοδοσία και την ανάπτυξη οικολογικών συμπεριφορών.

Ο Γιάννης Φιλιππίδης κατάφερε να διανύσει πεζός μια απόσταση 3 χιλιάδων χιλιομέτρων φτάνοντας αρχές Αυγούστου στην Αθήνα ωστόσο η ζέστη και η κόπωση τον υποχρέωσαν να σταματήσει για λίγο το ταξίδι του.

Στα μέσα Σεπτέμβρη ξεκίνησε και πάλι την <<διαδρομή ζωής>> και αφού επισκέφθηκε διαδοχικά τα Δημαρχεία της Κορίνθου, της Πάτρας του Πύργου, της Καλαμάτας, της Σπάρτης, της Τρίπολης, του Ναυπλίου και του Πειραιά, προκειμένου να ενημερώσει τους Δημάρχους για το εγχείρημα του  ετοιμάζεται να διανύσει τα τελευταία χιλ. και να τερματίσει στην πόλη της Σητείας.

<<δεν με πτοεί τίποτα, θα τελειώσω το ταξίδι που άρχισα>> δήλωσε από την αρχή ο Σερραίος μαραθωνοδρόμος ο οποίος έχει διανύσει μέχρι τώρα περίπου 5.500 χιλ. χιλιόμετρα.

Ο Γιάννης Φιλιππίδης την περασμένη Τετάρτη συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χανίων την Πέμπτη με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου την Δευτέρα με τον Δήμαρχο Ηρακλείου και σήμερα Τρίτη με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, αύριο Τετάρτη ολοκληρώνει το ταξίδι του φθάνοντας στη Σητεία, υλοποιώντας μια προσπάθεια που από τον ίδιο έχει χαρακτηριστεί ταξίδι ζωής και ψυχής.

Ο μαραθωνοδρόμος θα βρίσκεται στο Δημαρχείο Σητείας αύριο Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 10 το πρωϊ προκειμένου να ενημερώσει το Δήμαρχο Σητείας για το ταξίδι του.