4/11/2011.ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ Κ. ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

04/11/2011 09:54  -  742 αναγνώσεις

ΘΕΜΑ: Σύσταση Επιτροπής Αξιοποίησης Λιμένος Σητείας.

Με μεγάλη ευχαρίστηση ενημερωνόμαστε για το ενδιαφέρον που δείχνει η Περιφερειακή ενότητα Λασιθίου, το Επιμελητήριο Λασιθίου και το Λιμενικό Ταμείο Λασιθίου για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στον Άγιο Νικόλαο. Είναι πολύ σημαντικό που όλοι οι φορείς του νομού μας έχουν συνειδητοποιήσει τη σημασία του τουρισμού αλλά και ειδικότερα της κρουαζιέρας στην τοπική οικονομία.

Πληροφορηθήκαμε για την συμμετοχή με αποστολή από τους προαναφερθέντες φορείς του Νομού στην διεθνή έκθεση κρουαζιέρας στο Αμβούργο με πολύ θετικά αποτελέσματα για το λιμάνι του Αγίου Νικολάου.

Επίσης πληροφορηθήκαμε για την ίδρυση και λειτουργία επιτροπής των παραπάνω φορέων του Νομού (και με τη συμμετοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου) για την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού και της κρουαζιέρας στον Άγιο Νικόλαο.

Καθώς και την ανάθεση σε εταιρεία συμβούλων της προώθησης, της προβολής  και συνολικά της περαιτέρω ανάπτυξης της κρουαζιέρας με την προσέλκυση περισσοτέρων πλοίων στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου με χρηματοδότηση των συμβούλων, ταυτόχρονα και από τους 4 φορείς.

Η απόφαση αυτή είναι πολύ αξιόλογη και προς τη σωστή κατεύθυνση, δηλαδή οι ειδικοί να αναλάβουν την προώθηση της κρουαζιέρας.

Όπως γνωρίζετε το έργο «επέκταση του λιμένα της Σητείας» έχει ολοκληρωθεί και σύντομα αναμένεται η παράδοση του από τον εργολάβο. Πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο που η Σητεία χρόνια περιμένει την κατασκευή και αξιοποίηση του προκειμένου να γίνει ανταποδοτικό και να αποφέρει οφέλη στην τοπική οικονομία της ευρύτερης περιοχής η οποία αντιμετωπίζει τρομερά οικονομικά προβλήματα.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή του σχεδιασμού και της συνεργασίας όλων εσάς των φορέων του νομού και του δήμου Σητείας ώστε να αξιοποιηθεί και να αποδώσει το σημαντικό αυτό έργο.

Θέλουμε λοιπόν να συστήσουμε μια επιτροπή αξιοποίησης και προώθησης του λιμένα της Σητείας με τη συμμετοχή του Λιμενικού ταμείου Λασιθίου που είναι και ο φορέας διαχείρισης του, το Επιμελητήριο Λασιθίου και την Περιφερειακή ενότητα Λασιθίου και του δήμου Σητείας.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε όπως μας ορίσετε την ημερομηνία και ώρα που μπορείτε να έρθετε στη Σητεία να κάνουμε μια σύσκεψη με το θέμα της αξιοποίησης του λιμένα της Σητείας.

Χρειαζόμαστε και αναμένουμε τόσο την πολιτική βούληση όσο και τις ανάλογες δράσεις που όπως είδαμε και στην περίπτωση του λιμένα του Αγίου Νικολάου μπορείτε να αναλάβετε ώστε να επιτύχουμε την αξιοποίηση του λιμένα και την συμβολή στην ανόρθωση της οικονομίας της ευρύτερης περιοχής όπου πολλές μικρές επιχειρήσεις έχουν κλείσει και άλλες αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης.

 

 

 

                                                                                 Ο Δήμαρχος Σητείας

 

                                                                                Θοδωρής Πατεράκης