13/10/2011.ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

13/10/2011 11:48  -  723 αναγνώσεις

   Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης με εκπροσώπους του Οικονομικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Γεροντή και κ. Ρουκουνάκη, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του, προκειμένου να συζητήσουν για την χωροθέτηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συγκεκριμένα τη θέσπιση κανόνων χωροθέτησης των Α.Π.Ε για να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ενέργειας, οι οποίες θα ρυπάνουν και θα καταστρέψουν το περιβάλλον.

 

Στη συζήτηση τονίστηκε ότι είναι απαραίτητη η σύσταση επιτροπής στο Δήμο μας η οποία θα ασχοληθεί με τον χωροταξικό και λοιπό σχεδιασμό που θα δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις σε θέματα που αφορούν στην εγκατάσταση των Α.Π.Ε στον τόπο μας, το ύψος της μεγίστης ισχύος ηλεκτρικού ρεύματος που θα θελήσει ο Δήμος μας να παραχθεί και γενικά στην γεωγραφική αποτύπωση των περιοχών που προτείνει για την ανάπτυξη συστημάτων αιολικών, φωτοβολταϊκών, ηλιοθερμικών κ.λ.π.

 

Η διαδικασία συντόμευσης προσδιορισμού κανόνων είναι απαραίτητη, προκειμένου να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση μονάδων από διάφορες εταιρείες οι οποίες θα βλάψουν και θα ρυπάνουν το περιβάλλον.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ