1/7/2011.ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΊΝΟ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

01/07/2011 10:52  -  664 αναγνώσεις

Αξιότιμη  Κυρία

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σας συνιστά να υποβάλλεστε στην εξέταση (τεστ) Παπανικολάου. Με το τεστ Παπανικολάου ανιχνεύονται κυτταρικές αλλοιώσεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Σήμερα διαθέτουμε αποτελεσματική θεραπεία αυτών των αλλοιώσεων και επομένως η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές.

 

Με την πρόσκληση αυτή σας καλούμε να επικοινωνήσετε άμεσα με το Κέντρο Υγείας Σητείας στα τηλέφωνα 2843340188 και 2843340122 προκειμένου να προγραμματίσετε ένα ραντεβού για τεστ Παπανικολάου. Βεβαιωθείτε πριν προγραμματίσετε το ραντεβού  σας ότι η ημερομηνία απέχει ημερολογιακά τουλάχιστον 5 ημέρες πριν την έναρξη ή 5 ημέρες μετά το τέλος της έμμηνου ρύσεως.

 

Παρακαλούμε να έχετε αυτό το γράμμα μαζί σας όταν προσέλθετε για το τεστ σας καθώς και τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας (Α.Μ.Κ.Α.) σας. Μετά την εξέταση σας φροντίστε να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα  και να φυλάξετε τα στοιχεία στο προσωπικό σας αρχείο.

Ο προσυμπτωματικός έλεγχος του τραχήλου της μήτρας αποτελεί μια αξιόπιστη, αποτελεσματική και διεθνώς αποδεκτή διαγνωστική διαδικασία. Ωστόσο όπως και  κάθε άλλη εξέταση δεν είναι τέλεια και ενδέχεται να μην εντοπίσει κάποια ανωμαλία στον τράχηλο. Ανεξαρτήτως λοιπόν του αποτελέσματος, ενημερώστε άμεσα τον γιατρό σας εάν παρατηρήσετε κάποιο σύμπτωμα, όπως πόνο ή αιμορραγία.

Όλα τα αποτελέσματα των τεστ Παπανικολάου, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων με φυσιολογικά ευρήματα, θα αρχειοθετηθούν στο Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών, κατόπιν σχετικής εγκρίσεως της Αρχής Προστασίας  Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η διαχείριση   των προσωπικών δεδομένων γίνετε με απόλυτο σεβασμό στην διαφύλαξη του απορρήτου ωστόσο εάν επιθυμείτε κατά την αρχειοθέτηση των στοιχείων σας στην περίπτωση φυσιολογικών ευρημάτων να μην καταγράφεται το ονοματεπώνυμο και η ημερομηνία γέννησης σας παρακαλούμε να το δηλώσετε.

Σας περιμένουμε !

 

       Ο Δήμαρχος Σητείας         Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σητείας

 

    Θεόδωρος Πατεράκης                            Εμμανουήλ Μητζαρίδης