19/1/2011. Συνάντηση Δημάρχου με πυροσβεστικό κλιμάκιο Σητείας.

20/01/2011 10:07  -  649 αναγνώσεις

Τον Δήμαρχο Σητείας κ. Πατεράκη Θοδωρή επισκέφθηκαν σήμερα Πέμπτη 19/1/2011, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας και Πυροσβεστικού κλιμακίου Σητείας, επιπυραγός κ. Βασιλάκης Μιχάλης και ο Πρ/νος του Πυροσβεστικού κλιμακίου Σητείας υποπυραγός κ. Καράμπελας Παναγιώτης, προκειμένου να ενημερώσουν τη νέα Δημοτική Αρχή για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία τους και τα οποία δεν έχουν βρει ακόμη λύση.

   Η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού κλιμακίου Σητείας σε υπηρεσία, η βελτίωση των κτιριακών υποδομών και των συνθηκών εργασίας των πυροσβεστών, η ανάγκη εξεύρεσης λύσεων π.χ.(στεγάστρου για την προστασία των πυροσβεστικών οχημάτων) και η βελτίωση του όλου στεγαστικού χώρου για μεγαλύτερη λειτουργικότητα του Πυροσβεστικού κλιμακίου ήταν τα θέματα που αναλώθηκαν στην συζήτηση.

    Τονίστηκε η αναγκαιότητα της αναβάθμισης του κλιμακίου σε υπηρεσία, για τους λόγους ότι η ακτίνα δράσης αντιμετώπισης του κλιμακίου περιλαμβάνει ολόκληρο το νέο Δήμο Σητείας, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα Αντιμετωπίζει μεγάλο αριθμό συμβάντων δασοπυρόσβεσης, τροχαίων και αστικών συμβάντων σε αύξοντα αριθμό. Περιλαμβάνεται στο σχέδιο επέμβασης της πολιτικής αεροπορίας και καλύπτει το λιμάνι Σητείας που είναι λιμάνι εφοδιασμού εισόδου.

    Η ανάγκη άμεσης επίλυσης των προβλημάτων του Πυροσβεστικού κλιμακίου Σητείας και η αναβάθμισή του σε υπηρεσία είναι επιβεβλημένη. Η  στήριξή δε της νέας Δημοτικής Αρχής είναι δεδομένη, η οποία θα συντονίσει εντονότερα τις προσπάθειές της για την επίλυση τους, για την μεγαλύτερη ασφάλεια των δημοτών της τόνισε ο Δήμαρχος κ. Πατεράκης Θοδωρής.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ