7-12-2011.ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΙΣΤΡΙ

07/12/2011 12:11  -  635 αναγνώσεις

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5/12/2011 στο γραφείο του Δημάρχου Σητείας κ. Θοδωρή Πατεράκη συνάντηση εργασίας της Επιτροπής ανέγερσης αστεροσκοπείου στην περιοχή Μιστρί.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Κρήτης και επίτιμος Δημότης Σητείας κ. Γιώργος Γραμματικάκης, ο οποίος είναι ένθερμος υποστηριχτής της όλης προσπάθειας και μέλος της αντίστοιχης Επιτροπής.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Γραμματικάκη για τη σταθερή και πάγια θέση του, να δρομολογηθεί το έργο άμεσα και να γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να παρακαμφθούν οι όποιες δυσκολίες και επιτέλους να χρηματοδοτηθεί το έργο.

Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης η δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής κ.α. Κατερίνα Γουλιέλμου, ενημέρωσε και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την έναρξη εργασιών προμελέτης του έργου από τοπικούς μηχανικούς και συμβούλους, με τη χρηματοδότηση του ΟΑΣ.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες και αποτυπώθηκαν ιδέες και ρεαλιστικές προτάσεις σχετικά με την ιεράρχηση των περαιτέρω δράσεων.

Τέλος, αποφασίστηκε από κοινού η επικοινωνιακή ενίσχυση του  έργου, καθώς και η απαραίτητη συνάντηση του Δημάρχου και του κ.Γραμματικάκη με τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη στο εγγύς μέλλον, μιας και ο τελευταίος έχει επανειλημμένα δηλώσει την αμέριστη συμπαράστασή του για το συγκεκριμένο έργο.